Prima pagină D:News

Ce "se poarta” la Casa Alba

Redactia Descopera.ro | 12.18.2010 | ● Vizualizări: 299
Ce "se poarta” la Casa Alba     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Imbracati in negru din cap pana in picioare, transmit determinare de otel si agresivitate controlata. Este vorba despre membrii antrenati la cel mai inalt nivel ai Fortelor Speciale de Urgenta (ERT) din cadrul Serviciilor Speciale care asigura protectia la Casa Alba a presedintelui SUA.

Complet dedicati apararii sefului de state si securizarii teritoriului dimprejurul Casei Albe, acesti soldati de elita sunt foarte bine instruiti, rezervati si absolut letali atunci cand interventia lor este solicitata. Garda din imagine a fost fotografiata miercuri, in timp ce astepta ca presedintele Barack Obama sa iasa din Casa Blair si sa intre in Casa Alba, in urma unei intalniri economice cu managerii mai multor corporatii.

Pe langa faptul ca au o conditie fizica ireprosabila, membrii ERT sunt echipati cu armura si armament de ultima generatie, fiind antrenati la cel mai inalt nivel in manevrarea armelor si in aparare. Alcatuit in 1992, Serviciul Fortelor Speciale de Urgenta ar ca principal obiectiv raspunsul tactic la intruziunea ilegala si alte sarcini de protectie privind Casa Alba si teritoriile dimprejur.

Soldatul infatisat poarta un costum de asalt din Kevlar si, probabil, lenjerie din acelasi material, vesta si manusi. In vesta antiglont poarta o lanterna extrem de puternica si incarcatoare aditionale pentru arme. Este posibil ca pistolul din toc sa fie un Glock de 9mm, preferat in randul Fortelor de Securitate. Incarcatorul acestei arme de foc inmagazineaza 17 cartuse. Mitraliera soldatului este, probabil, un FN P90 belgian - o arma cu 50 de cartuse. In borseta laterala este posibil sa ascunda o masca de gaze de ultima generatie precum si ochelari cu vedere nocturna. De asemenea, ar putea fi dotat cu un sistem de rehidratare de tip "camila", judecand dupa paiul care ii se prelinge peste umarul stang.

Sursa: Dailymail

Descopera lumea in care traiesti: