Somonii s-au intors in Tamisa

09 01. 2011, 00:00

Tamisa, care gazduieste in prezent 125 de specii de pesti, a castigat anul acesta "Thiess River Prize", recunoastere internationala care premiaza proiectele de reabilitare a cursurilor de apa.

Ultimul raport al "Environment Agency" din Marea Britanie, organismul de stat care administreaza cursurile de apa, pare un miracol. Si nu numai pentru ceea ce se intampla in interiorul lui Old Father Thames, cum isi alinta londonezii fluviul preferat, ci si pentru datele anuntate de "The Independent", conform carora si alte rauri din Regatul Unit, nu demult mizerabile, s-au intors acum "la viata".

Reabilitarea florei si faunei de-a lungul si in interiorul canalelor din Marea Britanie este consecinta unui efort de imbunatatire a calitatii apelor care a reprezentat un punct fix in eco-strategia politicienilor britanici, de la Thatcher incoace. Agentia de Mediu a investit masiv in sisteme de epurare a apelor, a introdus o legislatie mai dura impotriva poluatorilor, iar apa curata a readus pestii inapoi.

Sursa: La Repubblica