Telefonul mobil, salvator din calea lupilor

21 01. 2011, 11:41

Walter Eikrem se întorcea de la şcoală, mergând pe jos de la staţia de autobuz din apropierea casei sale. Băiatul obişnuia să asculte muzică pe telefonul mobil în timp ce mergea pe cărarea spre ferma în care locuieşte. Pe dealul ce desparte casa sa de staţia de autobuz, tânărul a observat deodată o nuanţă neobişnuită de gri pe deal. "Iniţial am crezut că sunt câinii vecinului", a declarat Walter pentru cel mai mare post de televiziune din Norvegia.

Ce a observat, însă, nu erau câini, ci 4 lupi. "M-am temut că mă vor ataca", a mărturisit tânărul. Învingându-şi frica şi amintindu-şi de sfaturile părinţilor, Walter a scos căştile din telefonul mobil, a dat volumul la maximum şi a pus o piesă heavy metal. În acelaşi timp, a început să ţipe cât de tare a putut şi să dea din mâini cu putere, pentru a speria cele 4 animale sălbatice.

"Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să fugi, aşa doar îi ademeneşti pe lupi să te urmareasca. Dar, oricum, eram atât de speriat încât n-aş fi putut fugi nici daca aş fi vrut", a explicat Walter jurnaliştilor.

Spre norocul său, planul a funcţionat. Deranjaţi de cântecul "Overcome" al trupei americane de hard-rock Creed, lupii nu l-au atacat. "Nu erau speriaţi, pur şi simplu s-au întors şi au plecat", a povestit adolescentul.

Mama lui Walter a declarat jurnaliştilor că intenţiona să-l ia pe fiul său de la şcoală, dar că nu a reuşit să termine cumpărăturile la timp. "Am conştiinţa încărcată, pentru că ştiam că sunt lupi în zonă. Cu o seară înainte, când băgam caii în grajd, am văzut trei lupi la marginea pădurii. Caii erau speriati", a mărturisit ea.

Însă tot ea a fost cea care i-a invatat pe copiii săi cum să reacţioneze dacă întâlnesc un lup. "Le-am spus de nenumărate ori să nu fugă, în nici un caz să nu facă asta. Chiar şi cand e vorba despre un caine caniche, dacă fugi, el va fugi după tine, chiar dacă nu intenţionează să te atace. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul lupilor", a explicat ea.

În cele din urmă, sfaturile mamei şi muzica heavy-metal de pe telefonul mobil au reuşit să-l salveze pe Walter din confruntarea cu lupii.
Sursa: Der Spiegel