Prima pagină D:News

Se surpa insulele artificiale din Dubai

Redactia Descopera.ro | 01.24.2011 | ● Vizualizări: 1241
Se surpa insulele artificiale din Dubai      Dubai, insule + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit unui articol aparut in cotidianul britanic “The Telegraph”, insulitele create in fata coastei Dubaiului, pe care ar fi trebuit sa fie construite hoteluri si vile luxoase (proiect stopat de criza economica), s-ar surpa incet, dar sigur.

Cel care sustine teoria scufundarii in ritm incet, dar sigur, a celor 300 de insule din Emirate (vandute deja in proportie de 70%), care vazute de sus compun o harta geografica ideala a planetei, este Richard Wilmot-Smith, avocat al "Penguin Marine", societatea care si-a adjudecat contractele de transport si care acum vrea sa le anuleze.

Pe parcursul procesului intentat de aceasta companie, in curs de derulare la Dubai, avocatul a explicat ca stoparea proiectului a creat consecinte nu numai in plan legal, ci si practic. Insulele se surpa, iar canalele dintre ele sunt umplute de nisip si deja nu mai sunt navigabile.

Graham Lovett, avocat al Nakheel, holdingul de stat care a initiat proiectul, a admis ca la ora actuala, initiativa este "in coma". Dar neaga ca insulitele se scufunda si sustine ca proiectul va fi relansat. Asta daca Nakheel va reuisi sa scape de o datorie de aproape 25 miliarde de dolari.
Sursa: Corriere della Sera

Tag-uri: Dubai | insule | arhipelag