Prima pagină D:News

Tigroaica lui Putin este mamă

Redactia Descopera.ro | 01.31.2011 | ● Vizualizări: 57
Tigroaica lui Putin este mamă     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Tigroaica siberiană Serga, devenită celebră în urmă cu doi ani, când prim-ministrul rus Vladimir Putin a tranchilizat-o şi a echipat-o cu o zgardă radio, a dat naştere recent la trei puiuţi frumoşi şi sănătoşi.

Fotografiile obţinute prin intermediul camerelor cu acţionare mecanica amplasate atât în vizuină cât şi în împrejurimi, au arătat că pe data de 17 ianuarie, anul curent, Serga era acompaniată de trei tigrişori în vârstă de 3-4 luni.

Vladimir Putin este celebru în întreaga lume pentru pasiunea cu care se implică personal în salvarea şi ocrotirea marilor carnivore care mai supravieţuiesc în Rusia, precum tigrii, leoparzii, urşii şi lupii.

Serga nu este prima dintre tigroaicele siberiene salvate si ocrotite de premierul rus.

În anul 2008, cu ocazia aniversării vărstei de 56 ani, Vladimir Putin a primit în dar o altă tigroaica în vărstă de doar două luni, botezată Mashenka, şi care trăieşte în prezent fără griji într-o grădină zoologică din sudul Rusiei.

Guvernul rus intenţioneaza sa transforme tigrul siberian în simbolul summit-ului Asia Pacific Economic Cooperation (APEC), care va fi găzduit de oraşul Vladivostok în anul 2012.

Sursa: RiaNovosti