OZN-ul de deasupra Ierusalimului naşte intrigi aprinse (VIDEO)

09 02. 2011, 12:46

Ciudatul obiect luminos a fost văzut - şi filmat - în urmă cu mai mult de o săptămână deasupra sanctuarului islamic cunoscut sub denumirea de Cupola Stâncii sau Moscheea Omar, construit pe Muntele Templului din Ierusalim.

Imaginile filmate ilustrează cum o lumină puternică se apropie de pământ din înaltul cerului şi staţionează pentru câteva momente deasupra sanctuarului înainte ca un flash luminos puternic să preceadă decolarea subită a OZN-ului în plan vertical. Cel puţina una dintre camere a înregistrat şi o serie de lumi roşii dispuse triunghiular rotindu-se în cer deasupra întregii scene.



Scepticii - în general de părere că toate fotografiile şi filmările cu OZN-uri sunt falsificate sau uşor explicabile prin argumente fireşti - consideră că ar fi necesare dovezi vizuale multiple ale evenimentului, preferabil obţinute din unghiuri diferite, pentru a face posibilă o analiză mai substanţială.



Mulţi privitori consideră prefabricate toate filmările disponibile ale întâmplării, din pricina unor "inconsistenţe majore atât de ordin vizual cât şi auditiv". Aşadar, dezbaterea rămâne febrilă cu privire la autenticitatea filmărilor şi a evenimentului în sine.

Cu toate acestea, cel puţin unul dintre videoclipuri, ce pare filmat mai de aproape sau cu o cameră mai performantă, este cu adevărat imresionant. Întrebări fară răspuns există totuşi, ceea ce este un fel de tipar în rândul tuturor cazurilor de marturii asupra activităţii unor obiecte zburătoare neidentificate.

Sursa: AOL

Descoperă lumea în care trăieşti: