Prima pagină D:News

China antrenează o armată de porumbei

Redactia Descopera.ro | 03.07.2011 | ● Vizualizări: 1584
China antrenează o armată de porumbei      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ţara cu cea mai mare armată din lume beneficiază de o nouă unitate, mai puţin obişnuită. Aceasta este compusă din 10.000 de porumbei voiajori, special dresaţi şi antrenati pentru misiuni de comunicare.

Conform mass-mediei chineze, porumbeii sunt selectaţi şi antrenaţi de o unitate specială a Armatei Populare de Eliberare, în centrul oraşului Chengdu.

"Vor fi folosiţi, în principal, în cadrul misiunilor militare speciale între unităţile dislocate în interiorul graniţelor noastre. În războaiele moderne, porumbeii sunt indispensabili. Spre exemplu, porumbeii noştri militari sunt la fel de numeroşi precum toţi soldaţii din armata Elveţiei. Aceste păsări constituie încă cel mai eficient şi practic mijloc de comunicare pe distanţe scurte şi medii, în cazul în care interferenţele electromagnetice sau alte accidente naturale obstrucţionează, pe moment, comunicaţiile clasice", declară pentru China Central Television, Chen Hing, un expert al aviaţiei militare chineze.

Primele unităţi militare cu porumbei din China au fost înfiinţate în anul 1937 de către locotenentul Claire Lee Chennault, un pilot pensionat din cadrul forţelor aeriene americane, trimis să ajute Beijingul în lupta contra invaziei japoneze.

Sursă: TheTelegraph