Prima pagină D:News

La ce folosim mobilul? Internetul câştigă teren în faţa apelurilor telefonice

Redactia Descopera.ro | 03.21.2011 | ● Vizualizări: 193
La ce folosim mobilul? Internetul câştigă teren în faţa apelurilor telefonice     tehnologie, comunicare, internet, apel, SMS, telefon, mobil + zoom
Galerie foto (1)

Telefoanele celulare nu mai sunt ce erau odată: azi, navigarea pe internet şi mesajele scrise au devenit mai frecvente decât apelurile telefonice.

In Marea Britanie, numărul apelurilor telefonice a scăzut la mai puţin de jumătate, în ultimul an. Un studiu recent arată că un englez vorbeşte la telefon, în medie, doar 10 minute pe zi.

Aşa se face că abonamentele telefonice care oferă 300 de minute pe lună sunt cele mai solicitate, în timp ce doar 14% dintre englezi le preferă pe cele cu 900 de minute.

Statisticile arată că 51% dintre britanici au căutat anul acesta să încheie contracte care ofera maximum 300 de minute pe lună, în comparaţie cu anul trecut, când la mare căutare au fost ofertele cu 600 de minute.De asemenea, consumatorii au realizat că abonamentele încheiate pe 24 de luni oferă cea mai bună alternativă. Aproape 90% din utilizatori au ales contracte care se întind pe o durată de doi ani, în timp ce doar o zecime le-au acceptat pe cele de 18 sau 12 luni.

Utilizatorii de telefonie mobilă renunţă treptat la apelurile telefonice în favoarea aplicaţiilor pe internet sau a mesajelor scrise, britanicii simţindu-se mult mai bine atunci când trimit mesaje decât atunci când vorbesc la telefon în locuri publice.

Reţelele sociale au avut un rol foarte important în crearea acestui fenomen, facilitând comunicarea şi permiţând urmărirea activităţilor celorlalţi.

Sursa: Telegraph

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI