Prima pagină D:News

A fost lansat pe piaţă primul robot majordom! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.21.2011 | ● Vizualizări: 295
A fost lansat pe piaţă primul robot majordom! (VIDEO)     robot, majordom, reem, pal + zoom
Galerie foto (1)

Încă din 2004, compania PAL Robotics lucrează la crearea majordomului robot cu roţi, intitulat REEM-x. Pe 15 martie PAL a dezvăluit cel mai nou model, numit REEM, fiind primul robot majordom disponibil pe piaţă.

Compania spaniolă PAL descrie majordomul REEM ca fiind "un robot umanoid, echipat cu un sistem autonom de navigaţie şi touch screen, capabil să cutreiere în orice fel de împrejurare". Robotul a fost prezentat publicului în cadrul unui târg ce a avut loc în Emiratele Arabe Unite.

Compania care a creat robotul umanoid consideră că REEM poate fi un bun ghid, dar şi un animator. Ecranul touch screen aflat pe pieptul robotului are un număr mare de funcţii, printre care afişarea unei hărţi a zonei înconjurătoare sau teleasistenţa. Robotul este uşor de personalizat graţie designului modular, putând fi individualizat pentru nevoile fiecărui client.

REEM are 1 metru şi 65 centimetri înălţime, 90 de kg, şi poate atinge o viteză de 5 km/h. Baza lui este o platformă rigidă care conţine motoarele şi bateriile cu litiu care ii oferă majordomului robot circa 8 ore de autonomie. Compania PAL are ca scop crearea unui robot care să se încadreze în standardele unui american obişnuit: înălţimea medie de 1 metru şi 70 centimetri, viteza de până la 5 km/h, şi programul de lucru de aproximativ 8 ore.

Partea superioară a robotului include braţe motorizate, un cap mobil care are capacitatea de a recunoaşte feţele cu ajutorul unui senzor şi un touch screen multimedia în dreptul pieptului. De asemenea este înzestrat cu o platformă pentru a putea transporta obiecte. Platforma are o limită de greutate de 30 de kg, iar cu fiecare braţ robotul poate ţine obiecte de până la 3 kg. Robotul este de asemenea dotat cu accelerometre şi giroscoape, pentru a facilita orientarea sa în spaţiu.În acest moment sunt în proces de fabricaţie 20 de roboţi majordom, existând deja comenzi ferme din Orientul Mijlociu.Sursa: FastCompany

Tag-uri: robot | majordom | reem | pal