Prima pagină D:News

Super-alimentul anului: nucile

Redactia Descopera.ro | 03.30.2011 | ● Vizualizări: 399
Super-alimentul anului: nucile     alimentatie, nutritie, nuci, antioxidant + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de ştiinţă din America ne sfătuiesc să mâncăm mai des nuci. O echipă de cercetători din Pennsylvania a descoperit că nucile conţin un nivel ridicat de antioxidanţi, substanţe chimice care pot neutraliza alte substanţe periculoase pentru organism, contribuind astfel la apărarea imunitară.

Ei spun că nucile sunt mai sănatoase decât alunele, migdalele sau fisticul.

Dr. Joe Vinson, de la University of Scranton, a descoperit că, dintr-o gamă de alimente similare - miezi de fructe uscate - nucile au un nivelul de antioxidanţi de două ori mai mare decât celelalte fructe înrudite.
Antioxidanţii găsiţi în nuci sunt de 2 - 15 ori mai puternici decât vitamina E, una dintre cele mai bune "apăratoare" ale organismului .

Nucile sunt cunoscute ca fiind alimente sănătoase şi nutritive, care conţin proteine de înaltă calitate, o mulţime de vitamine şi minerale, precum şi fibre dietetice.

De asemenea, ele nu conţin gluten - o substanţă la care unele persoane prezintă intoleranţă.

Studii efectuate anterior au mai demonstrat că un consum regulat al unor cantităţi mici de miez de nucă poate scădea riscul apariţiei unor boli precum cele cardiace, a unor tipuri de cancer sau a diabetului tip 2.

Conform dr. Vinson, nucile mai au un avantaj faţă de alune sau migdale - ele sunt foarte gustoase şi fără a fi prăjite.

"Căldura cuptorului reduce calitatea antioxidanţilor. De aceea, este bine ca oamenii să consume aceste alimente crude", a declarat cercetătorul.

Sursa: BBC