Prima pagină D:News

Vrei să protejezi natura? Nu mai face copii!

Redactia Descopera.ro | 04.07.2011 | ● Vizualizări: 190
Vrei să protejezi natura? Nu mai face copii!     natura, ecologie, controversa, copii, bbc + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii ar trebui să se oprească din a face copii dacă vor să salveze speciile aflate pe cale de dispariţie, pretinde un expert în fauna sălbatică.

Prezentatorul BBC Chris Packham susţine că guvernul ar trebui să recompenseze financiar cuplurile care optează să nu procreeze.

"Nu ar trebui să ne plângem în legătură cu viitorul tigrilor, a urşilor panda sau a urşilor polari dacă nu suntem în stare să abordăm principalul factor care pune presiune asupra ecosistemului - creşterea tot mai mare a populaţiei lumii", afirmă cu tărie Chris Packham.

"Eu nu aş penaliza familiile cu mulţi copii. Însă aş oferi facilităţi celor care au familii mici, formate din cât mai puţini membri. Aş oferi o reducere de 10% la taxele celor care au doar un copil şi chiar mai mare celor care aleg să nu facă niciun copil", susţine expertul în fauna sălbatică.

"Cu toţii mâncăm aceleaşi alimente, respirăm acelaşi aer şi avem nevoie de spaţiu. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât resursele actuale nu vor fi suficiente pentru a ţine în viaţă atât oamenii, cât şi animalele", încheie Chris Packham.

Packham nu are proprii lui copii, dar este tatăl vitreg al unei fete în vârstă de 16 ani. Prezentatorul este cunoscut pentru stilul său direct în ceea ce priveşte mediul înconjurător. În 2009, el a provocat un scandal atunci când a afirmat că urşii panda gigant trebuie lăsaţi să dispară.

Sursa: The Telegraph