Prima pagină D:News

S-a inventat arma ce foloseşte lumina pentru a te năuci (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 04.18.2011 | ● Vizualizări: 258
S-a inventat arma ce foloseşte lumina pentru a te năuci (VIDEO)     arma, non letala, lumina, raza, neutralizare + zoom
Galerie foto (1)

O companie americană a creat o nouă armă orbitoare ce foloseşte o rază năucitoare care provoacă "imobilizarea temporară". Conform companiei, aceasta emite un super fascicul ce forţează orice răufăcător să se supună ordinelor poliţiei.

StunRay emite un fascicul de lumină de 10 ori mai intensă decât luminile folosite de aeronave la aterizare (acestea putând fi observate în aer de la peste 100 de km distanţă). Utilizarea unei astfel de lumini pentru a imobiliza duşmanii este o idee veche militară. Dezvoltarea unor astfel de arme a fost încercată încă din Al Doilea Război Mondial, iar noile modele tind să fie bazate pe laser.

Cu toate acestea, StunRay se foloseşte de lumină albă puternică, nu de laser. Aparent, această rază duce la epuizarea nervilor optici din cauza surplusului de stimulare a retinei. Todd Eisenberg, inventatorul StunRay, a declarat că acest dispozitiv provoacă un proces "complet opus orbirii". Imobilizarea unui eventual agresor vine ca urmare a dezorientării sau pierderii temporare a abilităţii motorii.

Din punct de vedere fizic, arma este mică şi relativ uşoară, cântărind 2.3 kg. Lăţimea fasciculului este reglabil, astfel încât arma îşi poate schimba nivelul de severitate în funcţie de ameninţare. De asemenea, arma are şi un instrument de iluminare cu infraroşu pentru operaţiunile de supraveghere desfăşurate pe timp de noapte.

În secvenţele video date publicităţii de compania americană se poate observa cum ţinta se prăbuşeşte îndată ce este ţintuită de fasciculul de lumină.

Sursa: Wired