Lungimea contează! Bărbaţii cu inelarul mai lung sunt mai atrăgători

22 04. 2011, 10:37

Studii recente au arătat că raportul dintre degetul inelar şi cel arătător, în special de la mâna dreaptă, reprezintă un indicator fiabil al măsurii în care un om a fost expus la testosteron în uter. Cu cât este mai mare diferenţa dintre inelar şi arătător, cel din urmă fiind mai mic, cu atât mai mare este impactul pe care l-a avut hormonul asupra organismului.

Noul studiu condus de Camille Ferdenzi de la Universitatea din Geneva a arătat, în urma unui experiment, că femeile sunt atrase de semnele unui nivel ridicat al testosteronului (faţă simetrică, voce profundă, un anumit miros al organismului).

Peste 80 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au privit 49 de fotografii cu bărbaţi de aceeaşi vârstă cu ele şi au fost rugate să aprecieze gradul de masculinitate şi atractivitate pe care aceştia îl au. O mică parte dintre femei au ascultat înregistrări ale vocii bărbaţilor, sau au mirosit mostre de ţesăturilor în care s-a impregnat mirosul corporal.

"Obiectivele testului erau de a înţelege mai bine ce îi face pe bărbaţi atrăgători" a declarat într-un interviu Camille Ferdenzi. În urma testelor vizuale, rezultatele au fost precise, "cu cât degetul inelar a fost mai mare decât arătătorul, cu alte cuvinte expunerea la testosteron a fost mai mare, cu atât bărbaţii au fost evaluaţi ca fiind mai atragători. De asemenea, am descoperit că atractivitatea este corelată cu simetria feţei", a subliniat Ferdenzi.

Neaşteptat a fost faptul că nu toate femeile au ales aceiaşi bărbaţi ca fiind masculini. Nici preferinţele pentru voce sau pentru anumite mirosuri corporale, nu au corespuns cu lungimea degetului inelar.

Raportul dintre degetul inelar şi degetul arătător constituie un indicator important în măsurarea riscului de cancer de prostată, legat, de asemenea, de nivelul ridicat al testosteronului.

Alte studii au arătat o legătură între expunerea la hormoni înainte de naştere şi dezvoltarea altor boli, inclusiv cancerul de sân şi osteoartrita.

Sursa: AFP