Prima pagină D:News

Termitele au devorat bancnote în valoare de 222.000 de dolari!

Redactia Descopera.ro | 04.26.2011 | ● Vizualizări: 126
no title     india, termite, bancnote, banca, seif + zoom
Galerie foto (1)

Poliţia indiană a început o anchetă după ce nişte termite au intrat în seiful unei bănci şi au devorat 10 milioane de rupii, echivalentul a 222.000 de dolari.

Personalul Băncii de Stat a Indiei din oraşul Arthur a fost îngrozit atunci când a deschis seiful din oţel şi a descoperit pagubele provocate de insecte.

Managerul băncii, J.P. Dived, a dat vina pe vârsta cladirii, spuând că aceasta a fost vinovată pentru infestarea seifului cu termite.

"Am făcut tot posibilul pentru a păstra bancnotele în condiţii de siguranţă, dar problema termitelor este una gravă. Cel mai bun lucru este să mutăm biroul în altă parte", susţine J.P. Dived.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Nanette Rama, a spus că termitele au mai provocat pagube mobilierului băncii şi a diferitelor documente, după care şi-au îndreptat atenţia către seif, în care erau bani depozitaţi încă de la începutul anului.

"Se va stabili în cadrul investigaţiei cum au atacat termitele pachetele cu bani aflate într-un seif de oţel", a declarat Nanette Rama.

Poliţia a înregistrat un caz de neglijenţă a oficialilor băncii în legătură cu distrugerile făcute de termite, valoarea totală a daunelor fiind încă necunoscută, dar se estimează a ajunge la o valoare de 10 milioane de rupii.

Sursa: GlobalPost

Tag-uri: india | termite | bancnote | banca | seif