Prima pagină D:News

Un nou test pentru detectarea pancreatitei va costa mai puţin de un dolar!

Redactia Descopera.ro | 05.01.2011 | ● Vizualizări: 211
Un nou test pentru detectarea pancreatitei costă mai puţin de un dolar!     pancreatita, test, detectare, led + zoom
Galerie foto (1)

Cercetătorii de la Universitatea Texas din Austin, au creat un nou test care să detecteze pancreatita acută mai repede decât cele anterioare.

Senzorul este alcătuit dintr-un LED, o folie de aluminiu, gelatină, proteine din lapte şi alte câteva materiale ieftine şi uşor de obţinut. Acesta ar putea ajuta la prevenirea distrugerilor pe care le produce pancreatita acută, a inflamaţiilor pancreasului, durerilor de stomac, greţurile sau febra.

Procesul de diagnosticare este împărţit în două. În primă fază, o cantitate mică de sânge este picurată pe un strat de gelatină şi de proteină din lapte. În cazul în care nivelul tripsinei este ridicat, aceasta va descompune gelatina aşa cum se întâmplă cu proteinele din stomac.

În partea a doua a procesului se adaugă o picătură de hidroxid de sodiu. Dacă nivelul tripsinei a fost destul de ridicat încât să treacă de prima barieră, hidroxidul de sodiu va putea să treacă şi de cea de-a doua barieră - o fâşie de folie de aluminiu.

În cazul în care folia se corodează, ambele straturi vor fi permeabile, astfel creându-se un circuit electric între anodul de magneziu şi catodul format dintr-o sare de fier. Dacă va fi destul curent electric, se va genera lumină, care va duce la aprinderea unui LED roşu. Specialiştii susţin că dacă LEDul se va aprinde în mai puţin de o oră, înseamnă că pacientul va fi diagnosticat cu pancreatită acută.

Cea mai bună veste este aceea că senzorul are mărimea unei monede şi pentru fabricarea lui este nevoie de mai puţin de un doalar, iar la fabricarea lui nu este nevoie de o sursă de electricitate externă.

Acest test a devenit cea mai ieftină metodă de diagnosticare a pancreatitei acute.

Sursa: Texas Science

Tag-uri: pancreatita | test | detectie | led | pancreas