După România, şi Bulgaria interzice pescuitul de sturion în Dunăre!

04 05. 2011, 10:23

"Sturionii din Dunăre, peşti vechi migratori care sunt astăzi la un pas de dispariţie din cauza pescuitului excesiv pentru caviar, vor avea şanse de supravieţuire", a susţinut WWF într-o declaraţie.

Interdicţia a fost prima astfel de restricţie în ceea ce priveşte pescuitul sturionilor în partea bulgărească a Dunării, iar Agenţia Naţională privind Agricultura şi Pescuitul a declarat că va prelungi interdicţia pe încă cinci ani, începând cu 2012.

România a impus deja un moratoriu de 10 ani, începând cu aprilie 2006, pentru pescuitul de sturioni. "Această acţiune nu ar avea niciun efect dacă vecinii din sudul Dunării ar continua să pescuiască sturionii", susţine WWF.

Marea Neagră este al doilea loc ca mărime, cunoscut pentru cantităţile mari de sturioni, Marea Caspică fiind fruntaşă. Dunărea este cunoscută ca unul dintre cele mai importante habitate pentru depunerea icrelor de sturion gigant Beluga.

"Acest vechi peşte, ce a supravieţuit dinozaurilor, se află în mare pericol de dispariţie din cauza pescuitului excesiv pentru caviar, care poate costa 6.000 de euro pe kilogram", avertizează WWF.

Sursa: AFP