Prima pagină D:News

NASA a descoperit la marginea sistemului solar o mare de „bule” magnetice

Redactia Descopera.ro | 06.07.2011 | ● Vizualizări: 286
NASA a descoperit la marginea sistemului solar o mare de „bule” magnetice     nasa, sistem solar, bule, magnetice, turbulente + zoom
Galerie foto (1)

Graniţa sistemului nostru solar prezintă o mare turbulentă plină de „bule” magnetice, arată o nouă cercetare a NASA.

Oamenii de ştiinţă au descoperit acest lucru aplicând un nou model computerizat asupra datelor obţinute de sondele spaţiale Voyager. Cele două sonde, Voyager 1 şi Voyager 2, ce au fost lansate în 1977, se află acum la marginea exterioară ale sistemului nostru solar, în regiunea intitulată heliosheath.

Această nouă descoperire sugerează că cercetătorii vor fi nevoiţi să revizuiască ceea ce se credea până acum despre marginea sistemului solar, afirmă oficialii NASA. O mai bună înţelegere a acestei regiuni este esenţială pentru a înţelege procesul prin care iau naştere razele cosmice, ce constituie particule ce se deplasează cu o viteză foarte mare, cât şi felul în care acestea ajung în apropiere de Pământ.

Razele cosmice constituie un pericol pentru astronauţi, pentru că acestea pătrund în celulele acestora şi le deteriorează ADN-ul. Atmosfera Pământului atenuează razele cosmice, protejând oamenii aflaţi pe planetă de majoritatea efectelor negative ale acestora.

NASA nu a dezvăluit multe detalii despre noua descoperire, urmând să ofere mai multe informaţii în cadrul unei conferinţe de presă ce va avea loc pe 9 iunie.

Sursa: Space