Prima pagină D:News

Australienii vor omorî peste 1 milion de cămile sălbatice pentru a proteja mediul

Redactia Descopera.ro | 06.10.2011 | ● Vizualizări: 1237
Australienii vor omorî peste 1 milion de cămile sălbatice, pentru a proteja mediul     australia, cămile, mediu, ecologie, camila, salbatica, outback, canberra + zoom
Galerie foto (1)

Australia are în vedere acordarea unor credite de carbon pentru omorârea cămilelor sălbatice, considerând că aceasta este una dintre căile de combatere a schimbărilor climatice.

Această sugestie este inclusă în "Iniţiativa de reducere a emisiilor de carbon", o propunere concepută de Departamentul de Schimbări Climatice şi Eficienţă Energetică situat în Canberra, capitala Australiei.

Compania comercială Northwest Carbon a propus sacrificarea a 1.2 milioane de cămile sălbatice ce trăiesc în regiunile nelocuite din Australia. Cămilele au fost introduse în Australia în secolul al 19-lea, pentru a ajuta primii colonişti. De atunci, cămilele s-au înmulţit într-un ritm rapid.

Considerat dăunătoare din cauza pagubele pe care le face asupra vegetaţiei, o camilă produce, în medie, o tonă de dioxid de carbon pe an, făcându-le în colectivitate unele dintre cele mai mari emiţătoare de gaze cu efect de seră din Australia.

Flatulenţa cămilelor sălbatice din Australia poate depăşi 1.9 milioane de tone metrice de dioxid de carbon până în 2020.

În planul lor, Northwest Carbon afirmă că le vor împuşca din elicoptere sau că le vor strânge şi le vor trimite la un abator pentru a le pregăti pentru consumul uman sau cel animal.

"Suntem o naţiune de inovatori şi găsim o soluţie inovatoare pentru provocările noastre", susţine Tim Moore, directorul administrativ al Northwest Carbon.

Această ideea s-a aflat printre cele acceptate de către guvernul care urmăreşte să "ofere noi oportunităţi economice pentru fermieri, agricultori, producători şi deţinători de terenuri forestiere", în cazul în care vin cu metode de reducere a emisiilor.

Australia este una dintre ţările cu cea mai mare poluare din lume pe cap de locuitor, iar guvernul caută soluţii pentru a schimba acest lucru.

Legislaţia pentru "Iniţiativa reducerii emisiilor de carbon" urmează să fie prezentată în faţa parlamentului în următoarea săptămână.

Sursa: AFP