Prima pagină D:News

Airbus a dezvăluit cum va arăta aeronava viitorului! (FOTO/VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 06.14.2011 | ● Vizualizări: 659
Airbus a dezvăluit cum va arăta aeronava viitorului (FOTO)     airbus, avion, aeronava, viitor + zoom
Galerie foto (5)

Cu ocazia unei conferinţe care a avut loc la Londra, Airbus a prezentat avionul-concept pe care compania aeronautică estimează că îl va produce în 2050.

Aeronava va avea partea superioară transparentă, astfel că pasagerii viitorului vor putea privi cerul şi lumea înconjurătoare în timp ce zboră. Pereţii avionului vor fi concepuţi dintr-o membrană inteligentă, care îşi va modifica opacitatea în funcţie de vreme. Oficialii Airbus au spus că s-au inspirat în conceperea acestei structuri din lumea animală, intenţia inginerilor fiind de a copia eficienţa structurii osoase prezente în corpul păsărilor.

De asemenea, avionul viitorului va renunţa la segmentarea în "business class" şi "economy class", urmând să fie împărţit în zone de relaxare (în partea din faţă a aeronavei), zonă de lucru (în spate) şi un bar, dedicat celor ce doresc să socializeze în timpul călătoriei.

De asemenea, în "zona de revitalizare" pasagerii se vor putea relaxa cu ajutorul jocurilor de computer, ce vor beneficia de o proiecţie holografică. Energia degajată de corpul uman va ajuta la alimentarea sistemelor de entertainment, susţin oficialii Airbus. Tot în zona de revitalizare, pasagerii vor putea respira aer îmbogăţit cu vitamine şi antioxidanţi, beneficiind şi de tratamente cu acupunctură şi aromaterapie.

Pe lângă toate aceste inovaţii tehnologice, avionul viitorului va consuma mai puţin combustibil şi va degaja o cantitate mai mică de emisii poluante, fiind de asemenea mai silenţios.

Iată cum arată viziunea Airbus pentru 2050:

Sursa: Daily Mail

Tag-uri: airbus | avion | aeronava | viitor | 2050