Cercetătorii coreeni au modificat genetic un câine, făcându-l fosforescent!

28 07. 2011, 11:16

O echipă de cercetare de la Universitatea Naţională din Seul (UNS) a declarat că femela beagle în vârstă de 3 ani, numită Tegon, străluceşte într-o nuanţă de verde sub raze ultraviolete atunci când i se administrează un antibiotic numit doxiciclină.

De asemenea, cercetătorii au mărturisit că această capacitatea de a străluci poate fi oprită şi pornită prin adăugarea unui medicament în mâncarea câinelui.

"Crearea lui Tegon deschide noi orizonturi deoarece gena injectată în câine pentru a-l face să strălucească poate fi înlocuită cu gene care declanşează boli fatale la oameni", a declarat Lee Byeong-Chun, conducătorul studiului.

Conform acestuia, câinele a fost creat utilizând tehnicile clonării terapeutice, pe care cercetătorii UNS le-au mai folosit în 2005 la crearea lui Snuppy, primul câine clonat. Cercetătorul a mai adăugat că, având în vedere că oamenii şi câinii au în comun 268 de boli, crearea câinilor care prezintă în mod artificial aceste simptome ar putea ajuta la găsirea unor tratamente pentru bolile care afectează oamenii.

Cea mai recentă descoperire apărută în publicaţia internaţională "Genesis" a fost făcută publică după 4 ani de cercetare şi a costat aproape 3 milioane de dolari.

Sursa: Chicago Tribune