Prima pagină D:News

O reţea de tuneluri subterane preistorice străbate Europa, susţine o carte recentă

08.05.2011 | ● Vizualizări: 753
O reţea de tuneluri subterane preistorice străbate Europa, susţine o carte recentă     preistorie, tunel, retea, Europa, neolitic + zoom
Galerie foto (1)

Arheologul german dr. Heinrich Kusch, afirmă, în cartea sa „Secretele porţii subpământene spre o lume străveche”, că sub sute de aşezări neolitice din Europa ar exista tuneluri, ce ar fi făcut parte, la origine, dintr-o vastă reţea ce se întindea sub întreg continentul.

Faptul că au supravieţuit atât de multe vestigii ale acestortuneluri, vechi de 12.000 de ani, arată că, la origine, reţeauatrebuie să fi fost uriaşă, susţine arheologulş german.

El afirmă că în Bavaria (Germania) au fost descoperit un tunelun lungimea de 700 m, iar în Austria - o porţiune de 350 m.

Dr. Heinrich Kusch consideră că existau mii de asemeneatuneluri, răspândite din nord-vestul Europei (Scoţia) până înregiunea mediteraneană. Unele dintre ele nu sunt mai largi de 70cm, o singură persoană abia încăpând în ele, pe brânci; ar fiexistat, de asemenea, din loc în loc, spaţii mai largi, poatepentru odihnă sau păstrarea unor provizii.Deşi nu toate tunelurile erau conectate între ele, în ansambluele trebuie să fi alcătuit un complex de o enormă amploare, spunespecialistul.

La ce foloseau aceste tuneluri? Opiniile specialiştilor suntîmpărţite: unii cred că îi apărau pe oameni împotriva prădătorilor,alţii - că le dpdeau omaneilor posibilitatea de a călători însiguranţă, pe anumite trasee, fără a fi afectaţi de războaiele şiviolenţele ce avea loc la suprafaţă.

Cartea arhelogul german mai afirmă că multe biserici creştine aufost construite la intrarea în aceste tuneluri, probabil pentru căpreoţii se temeau de acestă moştenire "păgână" şi doreau să-iîndepărteze pe oameni de ea.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: preistorie | tunel | retea | Europa | neolitic