Prima pagină D:News

Vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus? Mâncaţi din farfurii mai mici, recomandă specialiştii

Redactia Descopera.ro | 08.09.2011 | ● Vizualizări: 180
Vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus? Mâncaţi din farfurii mai mici, recomandă specialiştii     mancare, hrana, farfurie, greutate + zoom
Galerie foto (1)

Câteva modificări minore, printre care se numără schimbare locului în care luăm mesele şi micşorarea dimensiunii farfuriilor din care mâncăm, pot ajuta la pierderea în greutate, susţin cercetătorii.

Cercetătorul american Brian Wansink, de la Universitatea Cornell, a declarat că unul dintre studiile sale a analizat modul în care cinefilii mănâncă floricele de porumb din recipiente mari şi foarte mari.

Cei care aleg porţiile mai mari mănâncă, în medie, cu 45% mai mult; chiar şi atunci când floricelele nu mai sunt foarte proaspete, aceştia mănâncă mai mult cu 34%.

Un alt studiu, realizat pe copii, a demonstrat că aceştia au tendinţa de a mai cere o porţie de cereale atunci când mănâncă dintr-un castron mai mare, faţă de cei care aleg să mănânce din castroane mai mici.

Dr. Wansink a declarat, la un congres al Asociaţiei Americane de Psihologie, că oamenii au pierdut până la un kilogram prin simpla schimbare a mărimii farfuriilor din care mănâncă, prin evitarea alimentelor nesănătoase şi luarea meselor fără prezenţa televizorului.

De asemenea, dr. Wansink a declarat că ideea că stomacul nostru ne va anunţa atunci când este plin este greşită. Rezultatele studiilor sale arată că senzaţia de saţietate e influenţată de factori externi precum mărimea recipientelor şi a porţiilor şi de atenţia acordată actului de a mânca.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: mancare | hrana | farfurie | greutate