Prima pagină D:News

Carnea de capră – tot mai apreciată de britanici

Redactia Descopera.ro | 08.09.2011 | ● Vizualizări: 2853
Carnea de capră – tot mai apreciată de britanici     capra, carne, alimentatie, nutritie + zoom
Galerie foto (1)

Locuitorii Marii Britanii preţuiesc brânza şi laptele de capră, dar acum se pare că au dezvoltat o preferinţă şi pentru carnea acestui animal.

Mulţi oameni o evită, considerând că are un gust prea puternic şi că este greu de mestecat. Însă carnea de capră este descrisă adesea ca având un gust care seamănă cu o combinaţie între miel şi vită, fiind apreciată în bucătăria caribiană şi indiană.

Specialiştii spun că este una din cele mai bune alternative, având un conţinut scăzut de colesterol şi fiind bogată în fier. În plus, carnea de capră este mai puţin grasă decât cea de pui şi are cam acelaşi conţinut caloric cu aceasta.

În ultimii 10 ani, în Marea Britanie, s-a observat o creştere a consumului de carne de capră. În prezent, există 15 ferme comerciale de profil, existând mai bine de 150 de crescători la nivel naţional.

Carnea de capră poate fi preparată în diverse moduri: sub formă de tocană, de friptură la cuptor sau la grătar, de mâncăruri cu carne tocată, poate fi prăjită sau conservată.

În afară de faptul că este un aliment sănătos, comparativ cu carnea provenită de la alte animale, carnea de capră este şi mai ieftină, în Marea Britanie costând cca. 9 lire sterline (aproximativ 12 euro) kilogramul.

Sursa: Mail Online

Tag-uri: capra | carne | alimentatie | nutritie