Home » D:News » Africa de Sud ia în calcul tăierea coarnelor tuturor rinocerilor pentru a opri braconajul

Africa de Sud ia în calcul tăierea coarnelor tuturor rinocerilor pentru a opri braconajul

Africa de Sud ia în calcul tăierea coarnelor tuturor rinocerilor pentru a opri braconajul
Publicat: 31.08.2011
Ministerul Mediului din Africa de Sud ia în considerare tăierea coarnelor tuturor rinocerilor din ţară şi interzicerea completă a vânătorii, pentru a combate criza provocată de braconaj, care a dus la uciderea a 279 de animale în cursul acestui an.

Oficialii iau în calcul impunerea unui moratoriu asupra vânătorii rinocerilor, pentru a putea gestiona abuzurile legate de alocarea permiselor. Anul trecut au fost eliberate în jur de 130 de astfel de permise, iar anul acesta 140.

„Vânătoarea excesivă şi abuzarea sistemului de eliberare a permiselor de vânătoare sunt principalele ameninţări care au impact direct asupra supravieţuirii populaţiei de rinoceri în sălbăticie”, a declarat ministrul mediului, Edna Molewa.

Prin urmare, oficialităţile au demarat un studiu care va dura 3 luni şi care urmăreşte să afle dacă înlăturarea coarnelor tuturor rinocerilor ar ajuta la salvarea acestor animale. Se crede că această măsură ar conduce la oprirea braconajului, rinocerii fiind ucişi pentru coarnele acestora, extrem de cerute pe piaţa neagră din Asia.

Africa de Sud permite vânătoarea rinocerilor albi, având în vedere că pe acest teritoriu sunt în jur de 18.800 de exemplare. De asemenea, anual sunt alocate 5 pemise pentru vânarea rinocerului negru, o specie pe cale de dispariţie.

Deşi în anul 2009 vânătoarea a adus statului un profit de 4,8 milioane de euro, ministerul va obliga prin lege supravegherea vânătorilor de către instituţiile locale, oficialii urmând să colecteze probe ADN de la animalele sacrificate.

„Dacă şi după acest pas braconajul continuă în acelaşi ritm, vom impune moratoriul despre care am vorbit”, a declarat Edna Molewa.

Având în vedere că numărul rinocerilor ucişi de către braconieri a ajuns anul trecut la 333 de exemplare, comparativ cu anul 2007, când doar 13 animale au fost omorâte, ministrul a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru a opri acest flagel.

Sursa: France24

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase