Home » D:News » De ce au bărbaţii inelarul mai lung decât arătătorul?

De ce au bărbaţii inelarul mai lung decât arătătorul?

De ce au bărbaţii inelarul mai lung decât arătătorul?
Publicat: 08.09.2011
Biologii din cadrul Universităţii din Florida au descoperit motivul pentru care degetul inelar al bărbaţilor este mai lung decât cel arătător şi de ce proporţia este inversă în cazul femeilor. Descoperiea îi va ajuta pe medici să înţeleagă originile anumitor compartamente şi boli, în vederea prescrierii unor tratamente personalizate.

Marin Cohn şi Zhengui Zheng, profesori la Universitatea din Florida, SUA, au găsit o legătură între proporţia dintre lungimile degetelor, la femei şi bărbaţi, şi hormonii sexuali la care indivizii au fost expuşi în timpul dezvoltării embrionare.

Diferenţele legate de modul în care hormonii activează anumiţi receptori, la bărbaţi şi la femei, influenţează creşterea degetelor.

Descoperirea oferă o explicaţie genetică pentru o întreagă serie de rezultate ale unor studii anterioare, care investigaseră relaţia dintre proporţiile degetelor şi anumite caracteristici precum concentraţia de spermatozoizi în lichidul seminal, agresivitatea, abilităţile muzicale sau sportive, orientarea sexuală şi diferite probleme de sănătate ca autismul, depresi,a atacurile de cord sau cancerul de sân.

De multă vreme se credea că proporţia dintre lungimile degetelor este influenţată de hormonii sexuali, dar până acum niciun experiment direct nu a a adus dovezi în acest sens.

„Descoperirea că dezvoltarea degetelor este controlată direct de activitatea receptorilor de hormoni androgeni şi estrogen confirmă faptul că proporţia degetelor este un efect pe termen lung al mediului hormonal la care am fost expuşi în primele stadii de viaţă. Tot mai multe date arată că anumite boli ale adulţilor îşi au originea în influenţele din perioada vieţii fetale. Cu noile descoperiri am arătat faptul că proporţia dintre lungimile degetelor reflectă activitatea testosteronului sau estrogenului parental, iar acest lucru ne-ar putea ajuta să găsim explicaţii pentru unele dintre problemele adulţilor”, a declarat profesorul Cohn.

Testele au fost făcute pe şoareci, întrucât proporţionalitatea degetelor acestora este similară cu cea a oamenilor. În esenţă, mai mult testosteron înseamnă un al patrulea deget mai lung, iar mai mult estrogen duce la dezvoltarea unor proporţii de tip feminin. Studiul a dezvăluit modul în care semnalele hormonale controlează rata de diviziune a celulelor din ţesutul osos şi arată cum oasele diferitelor degete au un nivel diferit de sensibilitate la hormonii masculini şi feminini.

Încă din timpul Imperiului Roman, oamenii au asociat cel de-al patrulea deget cu cel pe care trebuie purtată verigheta. În multe culturi, un deget inelar lung în cazul bărbaţilor este asociat cu fertilitatea.
„Când Zheng şi Cohn au blocat receptorii de testosteron, au obţinut o proporţionalitate a degetelor specifică sexului feminin. Când au adăugat testosteron, au obţinut proporţii masculine, iar atunci când au adăugat estrogen, a a rezultat o proporţie feminină. Mai mult decât atât, cei doi profesori oferă o listă cu 19 gene care sunt sensibile la testosteronul şi estrogenul prenatal”, a explicat John T. Manning, profesor în cadrul Universităţii Swansea din Marea Britanie.

Cercetătorii au acum o bază pentru studierea relaţiei dintre lungimile degetelor şi comportamentele specifice unui sex sau altul, bolile sistemului imunitar, probleme cardiovasculare şi anumite tipuri de cancer.

Sursa: physorg.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase