Home » D:News » Consumul moderat de băuturi alcoolice reduce riscul de a suferi de astm

Consumul moderat de băuturi alcoolice reduce riscul de a suferi de astm

Consumul moderat de băuturi alcoolice reduce riscul de a suferi de astm
Publicat: 26.09.2011
Un studiu efectuat în Danemarca arată că un consum moderat de băuturi alcoolice reduce riscul de a dezvolta astm. În schimb, persoanele care consumă cantităţi mari de alcool prezintă un risc mai mare de a suferi de această afecţiune.

Studiul a fost efectuat pe 19.000 de gemeni cu o vârstă între 12 şi 41 de ani, de-a lungul unei perioade de 8 ani. Participanţii la studiu au completat chestionare la începutul şi finalul acestei perioade.

Mai puţin de 4% dintre persoanele care au declarat un consum între 1 şi 6 unităţi de alcool pe săptămână au dezvoltat astm. În schimb, 6% dintre cei care au declarat că beau rar sau deloc băuturi alcoolice au prezentat simptomele tipice acestei afecţiuni. În rândul băutorilor înrăiţi, ce au declarat un consum de 4 sau mai multe unităţi de alcool pe zi, aproximativ 4,5% sufereau de astm.

Sofie Lieberoth, unul dintre cercetătorii care au condus acest studiu, a declarat că „deşi consumul excesiv de alcool poate provoca probleme de sănătate, studiul nostru arată că un consum moderat poate reduce riscul de a suferi de astm„.

Studiul a mai arătat că persoanele care preferă berea în dauna altor băuturi alcoolice aveau şanse mai mari de a dezvolta această afecţiune în comparaţie cu cei ce nu prezentau o preferinţă pentru această băutură.

Sursa: UKPA

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase