Home » D:News » Medicamentaţia de tip placebo funcţionează precum marijuana

Medicamentaţia de tip placebo funcţionează precum marijuana

Medicamentaţia de tip placebo funcţionează precum marijuana
Publicat: 09.10.2011
Eficienţa fenomenului placebo în privinţa senzaţiilor de durere a fost demult recunoscută în cadrul mediilor ştiinţifice medicale. O echipă de cercetători americani a descoperit că pilulele de tip placebo acţionează prin activarea receptorilor cannabinoizi, la fel ca marijuana.

Experimentele de laborator pe voluntari, au evidenţiat eficienţa sporită a fenomenului placebo comparativ cu administrarea de medicaţie împotriva durerii.

Medicamentele antiinflamatorii, non-steroidale de tipul ibuprofenului pot fi folosite în fază iniţială pentru inducerea stării efectului de placebo.

În decursul noilor studii, cercetătorii au administrat voluntarilor ibupfofen înainte de a fi stimulaţi dureros, după care le-au administrat rimbonant, care blochează activitatea receptorilor cannabinoizi.

Subiecţii care au primit rimbonant în zilele ulterioare administrării pilulelor placebo au resimţit aceeaşi intensitate a durerii, ceea ce a demonstrat faptul că efectul placebo funcţionează prin intermediul receptorilor cannabinoizi.

Când cercetătorii au combinat administrarea rimbonantului cu un derivat al opiului, subiecţii au resimţit o ameliorare a durerilor, ceea ce a evidenţiat faptul că efectul placebo amplificat de opioide funcţionează după o simptomatologie diferită.

Sursa: The Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase