Un algoritm va identifica răufăcătorii înainte ca aceştia să încalce legea

09 10. 2011, 09:51

Intitulat FAST (Future Attribute Screening Technology), algoritmul foloseşte imagini video, înregistrări audio şi măsurători psihologice şi fiziologice (printre care fluctuaţiile vocii, ritmul respiraţiei, schimbări în temperatura corporală, nivelul feromonilor) pentru a calcula probabilitatea ca un cetăţean să comită un act violent.

Momentan, sistemul este în teste, în rolul de subiecţi fiind mai mulţi angajaţi ai DHS. Anul acesta a avut loc primul test pe scară largă, acesta fiind efectuat în Boston pe 200 de voluntari.

Purtătorul de presă al DHS, Peter Boogard, a oferit mai multe detalii despre acest sistem: „Directoratul de Ştiinţă şi Tehnologie a efectuat cercetări preliminare pentru a determina fezabilitatea folosirii unor senzori comportamentali şi fiziologici, non-invazivi, pentru a detecta semne de stres, acestea fiind deseori asociate cu intenţia de a face rău. Momentan, programul FAST se află în fazele preliminare de cercetare, astfel că nu există planuri de a-l introduce în uz”.

Cu toate acestea, un document al DHS datând din iunie 2010 arată care sunt principalele locuri în care se doreşte folosirea sistemului FAST: la punctele de control de la frontieră şi în cadrul controlului de securitate efectuat la evenimentele cu mulţi participanţi, precum cele sportive.

Sursa: Daily Tech