Prima pagină D:News

Un taximetrist şi-a donat trupul pentru a fi mumificat

Redactia Descopera.ro | 10.21.2011 | ● Vizualizări: 52
Un taximetrist şi-a donat trupul pentru a fi mumificat     mumie, taxi, sofer, egipt, bunic, nepoti + zoom
Galerie foto (1)

Un fost taximetrist din Torquay, Marea Britanie, a trecut în testamentul său dorinţa expresă conform căreia doreşte ca trupul său să fie mumificat în scop ştiinţific.

Alan Billis a decedat la vârsta de 61 ani, din cauza unui cancer pulmonar, în luna ianuarie a anului curent. În decursul vieţii sale, taximetristul a fost foarte interesant de civilizaţia Egipului Antic

Conform propriilor declaraţii anterioare, ideea de a-şi dona propriul trup în scopul mimificării, i-a venit după ca a vizionat un documentar ştiinţific despre procedeele de mumificare.

Dr. Stephen Buckley şi arheologul Jo Fletcher din cadrul Universităţii din York au folosit echipament ştiinţific modern pentur a stabili formula exactă a materialelor folosite la mumificările din Egiptul Antic, materiale pe bază de răşini vegetale, uleiuri şi ceară de albine.

Trupul taximetristului a fost ţinut în băi cu apă extrem de sărată timp de 5 saptămâni. După această fază inţială, trupul a fost uns cu uleiuri timp de 2 luni. Faza finală a constat în înfăşurarea corpului în straturi de pânză de in şi lăsat să se usuce timp de aolte 3 luni.

În testamentul său, Alan Billlis şi-a motivat bizarul gest prin faptul că a dorit ca astfel să le facă o ultimă surpriză nepoţilor săi, care de acum încolo se pot lăuda colegilor de joacă cu bunicul lor mumie.

Trupul mumificat al taximetristului va fi expus în cadrul colecţiei Centrului Medico-Legal din Sheffield.Sursa: BBC News


Tag-uri: mumie | taxi | sofer | egipt | bunic | nepoti