Home » D:News » Un taximetrist şi-a donat trupul pentru a fi mumificat

Un taximetrist şi-a donat trupul pentru a fi mumificat

Un taximetrist şi-a donat trupul pentru a fi mumificat
Publicat: 21.10.2011
Un fost taximetrist din Torquay, Marea Britanie, a trecut în testamentul său dorinţa expresă conform căreia doreşte ca trupul său să fie mumificat în scop ştiinţific.

Alan Billis a decedat la vârsta de 61 ani, din cauza unui cancer pulmonar, în luna ianuarie a anului curent. În decursul vieţii sale, taximetristul a fost foarte interesant de civilizaţia Egipului Antic

Conform propriilor declaraţii anterioare, ideea de a-şi dona propriul trup în scopul mimificării, i-a venit după ca a vizionat un documentar ştiinţific despre procedeele de mumificare.

Dr. Stephen Buckley şi arheologul Jo Fletcher din cadrul Universităţii din York au folosit echipament ştiinţific modern pentur a stabili formula exactă a materialelor folosite la mumificările din Egiptul Antic, materiale pe bază de răşini vegetale, uleiuri şi ceară de albine.

Trupul taximetristului a fost ţinut în băi cu apă extrem de sărată timp de 5 saptămâni. După această fază inţială, trupul a fost uns cu uleiuri timp de 2 luni. Faza finală a constat în înfăşurarea corpului în straturi de pânză de in şi lăsat să se usuce timp de aolte 3 luni.

În testamentul său, Alan Billlis şi-a motivat bizarul gest prin faptul că a dorit ca astfel să le facă o ultimă surpriză nepoţilor săi, care de acum încolo se pot lăuda colegilor de joacă cu bunicul lor mumie.

Trupul mumificat al taximetristului va fi expus în cadrul colecţiei Centrului Medico-Legal din Sheffield.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase