Home » D:News » Păsările salvate după dezastrul ecologic neozeelandez se întorc în natură

Păsările salvate după dezastrul ecologic neozeelandez se întorc în natură

Păsările salvate după dezastrul ecologic neozeelandez se întorc în natură
Publicat: 22.11.2011
La aproape şapte săptămâni de la producerea uneia dintre cele mai mari catastrofe ecologice maritime, specialiştii din Noua Zeelandă încep să elibereze o parte din păsările marine pe care le-au salvat.

Pentru a fi eliberate, păsările vor trebui să treacă un test de 6 ore. Testul va dovedi adaptabilitatea la viaţa marină şi va demonstra dacă penajul lor şi-a recăpătat impermeabilitatea sau nu.

De asemenea, habitatele unde vor fi eliberate păsările au fost verificate pentru a stabili dacă sunt într-o stare bună, pregătite să găzduiască viaţa sălbatică.

În urma dezastrului din luna octombrie (naufragiul unui cargou, în urma căruia sute de tone de combustibil petrolier s-au scurs în mare, în dreptul coastei Tauranga), mai bine de 400 de păsări au fost aduse la centrul pentru îngrijirea animalelor sălbatice. Printre acestea se numără şi 60 de exemplare dintr-o specie de prundăraş specifică Noii Zeelande, capturate preventiv, pentru a proteja specia pe cale de dispariţie.

Deşi există posibilitatea unei noi deversări de petrol, specialiştii nu au putut să mai ţină păsările sălbatice captive fără a risca izbucnirea epidemiilor.

Primii 60 de pinguini vor fi eliberaţi în cursul zilei de azi şi se aşteaptă ca alţi 60 să îi urmeze în scurt timp.

Sursa: xinhuanet.com
Sursa foto: Bob Zuur/WWF

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase