Home » D:News » Moment istoric: China ar putea depăşi pentru prima dată SUA la numărul de lansări în spaţiu

Moment istoric: China ar putea depăşi pentru prima dată SUA la numărul de lansări în spaţiu

Moment istoric: China ar putea depăşi pentru prima dată SUA la numărul de lansări în spaţiu
Publicat: 05.12.2011
Pentru prima dată din 1970, când s-a alăturat clubului select al ţărilor care au reuşit să lanseze vehicule în spaţiu, China se pregăteşte să depăşească SUA în ceea ce priveşte numărul de lansări spaţiale realizate de-a lungul unui an.

În 2011, rachetele chinezeşti Long March au pornit spre spaţiu de 17 ori, una dintre misiuni nereuşind să atingă orbita. Spre comparaţie, SUA au lansat 18 misiuni spaţiale în acest an, iar în decembrie americanii nu mai au programată nicio lansare.

Pe 19 decembrie, chinezii vor lansa în spaţiu un satelit de comunicaţii nigerian, egalând astfel SUA la numărul de lansări spaţiale. Mai multe surse sugerează că agenţia spaţială chineză plănuieşte lansarea unui alt satelit până la finalul anului, depăşind astfel numărul de lansări spaţiale ale SUA pentru prima dată în istorie.

În 2010, China şi SUA au avut un număr egal de misiuni spaţiale: 15. China a fost cea de-a 5-a naţiune care a reuşit să efectueze o lansare independentă în spaţiu, după Uniunea Sovietică, SUA, Franţa şi Japonia.

Sursa: SpaceflightNow

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase