Home » D:News » O bilă misterioasă a căzut din cer în Namibia

O bilă misterioasă a căzut din cer în Namibia

O bilă misterioasă a căzut din cer în Namibia
Publicat: 23.12.2011
Autorităţile din Namibia au contactat NASA şi Agenţia Spaţială Europeană după ce o bilă metalică cu o circumferinţă măsurând 110 centimetri s-a prăbuşit pe o păşune dintr-o regiune izolată a ţării africane.

Bila, care cântăreşte puţin peste 6 kilograme, a fost descoperită lângă un sat din nordul Namibiei, la aproximativ 780 de kilometri de capitala Windhoek.

Locuitorii din zonă au auzit mai multe explozii cu câteva zile înainte de descoperire.

Paul Ludik, poliţistul care investighează acest caz, spune că bila are o suprafaţă dură, fiind formată din două jumătăţi care au fost sudate. Misteriosul obiect a fost descoperit la 18 metri de la locul în care a căzut, unde a creat un crater cu o adâncime de 30 de centimetri şi cu un diametru de 3,5 metri.

Sfera a fost descoperită la jumătatea lunii noiembrie, însă autorităţile namibiene au efectuat mai multe teste înainte de a face publică descoperire.

„Nu este un dispozitiv exploziv, ci pare să nu conţină nimic în interior, dar a trebuit să investigăm acest lucru mai întâi”, a explicat Vilho Hifindaka, inspector general în cadrul poliţiei namibiene.

Paul Ludik afirmă că „sfera continuă să fie supusă unor teste de laborator”, dar că un lucru este cert – misteriosul obiect nu provine de la un OZN.

Surse: The Telegraph, The Namibian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase