Home » D:News » A fost conceput calendarul care sincronizează pentru totdeauna zilele cu datele

A fost conceput calendarul care sincronizează pentru totdeauna zilele cu datele

Publicat: 01.01.2012
Cum ar fi dacă aţi şti în ce zi va pica peste 5 sau 10 ani ziua dumneavoastră de naştere sau a celor dragi? Acest lucru ar putea fi posibil, dacă va fi adoptat un calendar permanent, în care fiecare dată pică mereu în aceeaşi zi, ce a fost conceput de către doi profesori de la Universitatea John Hopkins.

Autorii calendarului, astrofizicianul Richard Conn Henry şi economistul Steve Hanke, afirmă că acesta este rezultatul a ani buni de studiu şi planificare. Cei doi profesori afirmă că adoptarea calendarului conceput de ei ar face mai uşoară planificarea pe termen lung a activităţilor anuale.

„Gândiţi-vă cât efort şi timp sunt consumate an de an pentru a recalcula calendarul fiecărei organizaţii din lume. E clar că adoptarea calendarului conceput de noi ar face viaţa mai uşoară şi ar aduce beneficii clare”, afirmă Henry.

În calendarul conceput de cei doi, fiecare a treia lună are 31 de zile, restul lunilor având doar 30, pentru un total de 364 de zile într-un an. Aceştia ar renunţa la anii bisecţi (de 366 de zile), preferând ca o dată la 5 sau 6 ani să adauge o săptămână la finalul lunii decembrie.

„Toate celelalte calendare concepute recent renunţă la săptămâna de 7 zile, ceea ce le face imposibil de acceptat pentru mulţi oameni, pentru că ar încălca a Patra Poruncă, ce îndeamnă credincioşii să respecte ziua de Sabat. Calendarul conceput de noi nu prezintă această problemă”, explică Henry.

Cei doi profesori propun, de asemenea, să se renunţe la diferitele fuse orare folosite în mod curent, sugerând să se folosească aceeaşi oră în fiecare loc de pe glob, pentru a facilita comerţul internaţional. Piloţii de avioane folosesc deja ora universală (UTC) indiferent unde zboară, fără a fi obligaţi, pentru că oferă avantaje imense, spune Hanke.

„Reţetele medicale ar putea deveni mai precise cu ajutorul unui calendar fix, echipele sportive vor putea avea un program fix an de an, iar şcolile şi universităţile nu vor mai irosi timp an de an pentru a concepe un nou orar, adaptat la noul calendar”, explică cei doi. „Oamenii nu conştientizează cât timp pierd din cauza calendarului variabil”, a adăugat Hanke.

Chiar dacă iniţial lumea va accepta cu greu noul calendar, cu timpul rezistenţa va scădea, afirmă cei doi. Hanke a coordonat reforme valutare în întreaga lume, din Argentina în 1991 până în Muntenegru în 1999. În toate locurile, rezistenţa la ideea unei noi valute a scăzut cu timpul, afirmă Hanke, odată ce oamenii au conştientizat avantajele.

Iată cum arată calendarul propus de cei doi:

Sursa: CNN şi CATO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase