Home » D:News » Primul turn construit de roboţi zburători (VIDEO)

Primul turn construit de roboţi zburători (VIDEO)

Primul turn construit de roboţi zburători (VIDEO)
Publicat: 05.01.2012
Un roi de roboţi a construit cu succes un turn unduios într-o galerie de artă din apropierea Parisului. Prima construcţie creată de roboţi zburători a fost proiectată de arhitecţii Fabio Gramazio şi Matthias Kohler şi a fost asamblată în doar câteva zile de maşinile create de ETH Zurich.

Turnul a fost construit de o armată de roboţi zburători ghidaţi cu ajutorul unei camere instalete în plafon şi care detectează mişcarea. Pentru a evita coliziunile şi a le permite roboţilor să construiască concomitent, maşinile au fost ghidate pe două trasee care înconjoară structura. Utilizarea traseelor este dictatată de un „sistem de rezervare a spaţiului” prin care fiecare vehicul îşi reţine spaţiul de care are nevoie. Odată ce maşina a parcurs drumul şi a pus cărămida la locul potrivit, spaţiul îi este alocat alteia.

Fiecare robot este dotat cu un dispozitiv de aspirare, cu ajutorul căruia poate ridica şi transporta cărămizile din polistiren. Atunci când un robot este suprasolicitat, se conectează singur la un încărcător, urmând ca un altul să îi ia locul.

Acum, turnul construit din 1500 de cărămizi are o înălţime de 6m şi o lăţime de 3,35m şi poate fi admirat la galeria de artă FRAC.

Sursa: inhabitat

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase