Home » D:News » Cum să faci un instrument muzical din… orice (VIDEO)

Cum să faci un instrument muzical din… orice (VIDEO)

Cum să faci un instrument muzical din… orice (VIDEO)
Publicat: 08.01.2012
Mogees este un mic dispozitiv care, aplicat pe orice suprafaţă solidă, transformă vibraţiile acesteia în sunete, oferind oricui un mod cu totul nou de a se exprima prin muzică... inclusiv celor care nu au niciun fel de cunoştinţe muzicale.

Mogees – „Mosaicing Gestural Surface” – cuprinde un mic microfon de contact care, lipit pe o suprafaţă oarecare, transformă în sunete vibraţiile generate de atingerea suprafeţei respective. Diferitele tipuri de interacţiuni cu suprafaţa (frecarea, lovirea cu degetele, zgârierea) generează diferite tipuri de sunete.

Vibraţia poate fi transformată direct în sunet sau poate fi utilizată pentru a selecta, dintr-o bază de date, o secvenţă audio de acelaşi tip, care este şi ea cântată instantaneu, oferind utilizatorului o experienţă muzicală în timp real.

Mogees a fost creat de Bruno Zamborlin în contextul unui proiect de doctorat în artă şi tehnologii informatice, în cadrul unei colaborări între Institutul de Cercetare şi Coordonare în Acustică şi Muzică, din Franţa, şi Universitatea din Londra – Goldsmiths.

În videoclipul următor vedeţi cum se poate cânta, cu ajutorul lui Mogees, la o varietate de „instrumente muzicale” noi: la fereastră, la oglindă, la copac sau la balon.

Sursa: gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase