Home » D:News » În India a apărut tuberculoza rezistentă la orice fel de antibiotice

În India a apărut tuberculoza rezistentă la orice fel de antibiotice

Publicat: 14.01.2012
În India a apărut tuberculoza rezistentă la orice fel de antibiotice
Cercetătorii indieni atrag atenţia asupra descoperirii unei noi tulpini de tuberculoză rezistentă la tratamentul cu orice fel de antibiotice.

„Avem în prezent 12 cazuri de persoane infestate, dintre care 3 au decedat deja”, declară Zarir Uwadia, conducătorul echipei de medici din cadrul Hinduja National Hospital and Medical Research Center din Mumbai, care a descoperit noua tulpină de tuberculoză.

Pe lângă faptul că noua tuberculoză nu poate fi tratată, există riscul pierderii controlului răspândirii bolii în cadrul unei populaţii umane extrem de dense şi aglomerate cum este cea din India.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a convocat urgent o întâlnire la cel mai înalt nivel, pentru a decide cele mai eficiente măsuri de contracarare a unei posibile epidemii cu repercusiuni greu de anticipat.

Tuberculoza rezistentă la medicaţie, sau Multidrug-resistant tuberculosis (MDR-TB), care este rezistentă la tratamentul pe bază de isoniazidă şi rifampină, a apărut pentru prima dată în anul 2006.

În prezent, atenţia lumii medicale internationale este îndreptată asupra tuberculozei total-rezistentă (TDR-Tuberculosis). Primele cazuri au fost înregistrate în anul 2007 în Italia, apoi, în anul 2009, au mai fost descoperite 15 cazuri de infestare în Iran.

Dacă în cazul infestării cu tuberculoză obişnuită costurile tratamentului sunt de doar 20$, iar în cazurile de MDTR-TB costurile sunt între 2.000-12.000$, ultima tulpină de tuberculoză nu poate fi tratată cu niciun fel de medicamente.

Sursa: New Scientist

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase