Home » D:News » Muzeul de Ştiinţă din Londra scanează feţele vizitatorilor săi

Muzeul de Ştiinţă din Londra scanează feţele vizitatorilor săi

Muzeul de Ştiinţă din Londra scanează feţele vizitatorilor săi
Publicat: 18.01.2012
Cei care vizitează Muzeul de Ştiinţă de la Londra sunt invitaţi să participe la un studiu care presupune scanarea feţelor în 3D.

Programul Me in 3D foloseşte o serie de camere pentru a construi o imagine virtuală pe care vizitatorii o pot vedea şi manipula. Nouă aparate de fotografiat dispuse în poziţii diferite realizează fotografii care sunt apoi asamblate şi modificate cu ajutorul unui software special, pentru a realiza o imagine tridimensională a feţei.

Aceste date prelevate de la participanţi vor fi utilizate de Spitalul Universitar Great Ormond Street şi Spitalul de Stomatologie, cu scopul de a oferi tratamente şi intervenţii chirurgicale mai eficiente pentru pacienţii cu malformaţii produse de boli congenitale.

Doritorii vor semna un contract pentru a permite ca datele lor să fie folosite pentru cercetare. De asemenea, ei vor putea să îşi manipuleze imaginea, având mai multe opţiuni de redare 3D şi posibilitatea de a vedea cum ar arăta dacă ar avea piele de crocodi sau un desen de zebră – asta ca divertisment.

Oamenii de ştiinţă spun că feţele scanate îi vor ajuta să înţeleagă mai bine faţa umană şi să realizeze intervenţii chirurgicale mai bune.

„Cunoaştem multe despre oasele feţei, dar nu ştim ce anume determina forma feţei nostre şi nu avem destule informaţii despre pielea şi muşchii din această zonă,” a declarat dr. Chris Abela de la Spitalul Universitar.

„Aceasta va fi cea mai mare bază de date la nivel internaţional. Londra este locul perfect pentru a colecta o diversitate de trăsături faciale. Intrăm într-o nouă paradigmă, în care ne-am dori să planificăm intervenţii chirurgicale personalizate”, a declarat Allan Ponniah, chirurg la Great Ormond Street şi creatorul proiectului.

Informaţiile ar putea fi folosite pentru a elabora tratamente mai bune pentru copiii care suferă de sindromul Apert, Pfeiffer, sau Crouzon, boli care determină malformaţii grave în regiunea feţei.

În trecut, muzeul a mai desfăşurat un studiu, în colaborare cu specialiştii de la University of East London. Acesta a purtat numele de Familiar Faces (Chipuri familiare) şi evalua abilităţile de recunoaştere facială ale participanţilor.

Sursa: BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase