Home » D:News » Dinozaurii sunt în oraş! Kids` Dino Dig, lumea preistorică, reînvie în Plaza România

Dinozaurii sunt în oraş! Kids` Dino Dig, lumea preistorică, reînvie în Plaza România

Publicat: 27.01.2012
Plaza România organizează în perioada 27 ianuarie – 12 februarie evenimentul Kids` Dino Dig, dedicat tuturor copiilor pasionaţi de lumea preistorică. Kids` Dino Dig este un concept interactiv care îti propune să îi învete pe cei mici cele mai ascunse secrete ale descoperirilor arheologice.

În cadrul expeditiei, copiii participanti vor fi împărtiti în două echipe de câte 10-20 „oameni de stiinta” si vor fi echipati corespunzător. Sub îndrumarea unui profesor de paleontologie, micutii vor afla cum să întrebuinteze instrumentele necesare pentru a face săpături/excava si a descoperi fosilele dinozaurilor care au trăit pe pământ cu milioane de ani în urmă. După cercetarea desfasurată pe teren, copiii vor face un tur prin spatiul dedicat lumii preistorice, urmând ca la final să primească certificate de mici experti în paleontologie.

Scheletul în mărime naturală a dinozaurului Allosaurus, o expozitie dedicată fosilelor, dar si prezentarea audio-video a principalelor perioade preistorice sunt doar câteva dintre elementele pregătite la Kids` Dino Dig în Plaza România.

Kids` Dino Dig este un proiect de anvergură, în esenţă educativ care se adresează în principal copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani. Participantii îsi vor îmbogăti cunostintele despre primele forme de viată de pe Pământ si se vor putea fotografia cu dinozaurii expusi. Copiii cu vârste sub 6 ani vor avea un spatiu de joacă special amenajat, unde vor putea desena dinozauri sau se vor amuza cu jocuri tematice, concursuri si multe surprize.

Kids` Dino Dig poate fi vizitat zilnic, în Plaza Romania, între orele 10.00 si 20.00, iar înscrierea în expeditie este gratuită, se face în grupuri si cu ajutorul unui ghid care va oferi toate explicatiile necesare unei aventuri arheologice.

În perioada 17 februarie – 4 martie, aventura Kids` Dino Dig va continua la Bucureşti Mall. Partenerii media ai evenimentului sunt: Nat Geo Wild, National Geographic Channel, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Grupul Editorial Corint, www.eva.ro; www.mami.ro, www.parinti.com, www.urbankid.ro, www.feminis.ro, www.121.ro, www.descopera.ro.

Detalii pe www.plazaromania.ro

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase