Prima pagină D:News

Autoritatile brasovene refac primul parc din municipiu

Redactia Descopera.ro | 08.14.2007 | ● Vizualizări: 37

Autoritatile brasovene si-au propus sa refaca atmosfera de la începutul secolului trecut, în Livada Postei, locul de unde porneste drumul spre Poiana Brasov, refacand fostul parc Rudolf, primul parc brasovean, unde localnicii ieseau la promenada.

Lucrarile au început deja, muncitorii reusind sa finalizeze pana acum fantana arteziana din fata Casei Armatei, punct de atractie în Brasov timp de aproape o suta de ani, dar care a fost furata la începutul anilor 1990, bucata cu bucata. Fantana Rudolf, a fost refacuta dupa modelul original, în stil baroc.

Constructia acesteia a costat 25.000 de euro si a fost realizata dupa documentele si fotografiile din arhive.

Potrivit primarului George Scripcaru, documentatia despre peisajul urban din 1903 a fost greu de gasit, dar specialistii au reusit sa reconstituie planul vechiului parc "Rudolf", astfel ca peisajul se va apropia foarte mult de cel original.

"Vrem sa refacem în totalitate zona parcului Rudolf, exact pe aceleasi linii ca la începutul secolului XX. Vom amplasa toate elementele de arhitectura urbana si vom reface aleea de promenada, asa cum era în 1903", a precizat primarul George Scripcaru. (MEDIAFAX)

Tag-uri: brasovene | parc | municipiu