Home » D:News » Unde se naste autocontrolul

Unde se naste autocontrolul

Unde se naste autocontrolul
Publicat: 23.08.2007
Aria cerebrala responsabila de autocontrol, adica locul unde ni se concretizeaza decizia de a nu face un anumit lucru pe am intentionat sa-l facem, dar ne-am razgandit, este diferita de cea asociata executiei unei actiuni. Este ceea ce rezulta dintr-un studiu realizat de un grup de cercetatori de la Max Planck Institut din Leipzig si University College din Londra.

Utilizand rezonanta magnetica functionala, oamenii de stiinta au identificat faptul ca suspendarea unei actiuni implica o activitatea notabila in cortexul fronto-median dorsal, o zona cerebrala aflata chiar deasupra ochilor, care ramane inactiva atunci cand o intentie este urmata de actiune.

Capacitatea noastra de a opri o actiune pe care am pregatit-o reprezinta o diferenta importanta intre comportamentul inteligent al omului si cel impulsiv al animalelor, considera cercetatorii, in opinia carora este foarte importanta identificarea circuitelor care fac posibil “liberul arbitru”, in masura in care exista multe afectiuni psihiatrice in care autocontrolul reprezinta o problema.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase