Home » D:News » Muştele frustrate sexual îşi îneacă amarul în alcool (VIDEO)

Muştele frustrate sexual îşi îneacă amarul în alcool (VIDEO)

Muştele frustrate sexual îşi îneacă amarul în alcool (VIDEO)
Publicat: 16.03.2012
Un nou studiu efectuat asupra cunoscutelor musculiţe de oţet din specia Drosophila melanogaster a venit cu o descoperire cumva bizară. Se pare că masculii frustraţi sexuali, din cauză că nu găsesc femele disponibile, recurg la o practică... întâlnită şi în rândul oamenilor, respectiv îşi îneacă amarul în alcool.

Când unui mascul de muscă i se oferă o sursă de hrană care conţine alcool şi alta non-alcoolică, alegerea sa depinde strict de respingerea sau aceptarea de către o femelă.
„Descoperirea este cu adevărat uluitoare”, susţine Troy Zars, un neurogenetician din cadrul Universtităţii Missouri din Columbia.

Cercetările au fost demarate la Universitatea din California, fiind conduse de neurologul Galit Shohat-Ophir, şi au fost continuate la Hughes Medical Institute’s Janeli Farm Research Campus, din Ashburn, Virginia.

Cercetătorii ştiau deja faptul că, atunci când musculiţele de oţet beau alcool, senzorii responsabili de senzaţia de recompensă sunt activaţi, iar creierul percepe experienţa ca fiind una „foarte plăcută”.

Oamenii de ştiinţă au pus un eşalon de 24 masculi de musculiţe de oţet în două situaţii-limită. Jumătate dintre masculi au primit femele gata de reproducere, iar cealaltă jumătate a fost plasată într-un spaţiu unde erau doar femele care deja se reproduseseră şi respingeau din start orice alte avansuri sexuale.

După patru zile, masculii din al doilea compartiment, cei care nu reuşiseră să se împerecheze din cauza respingerii femelelor, au fost plasaţi într-un nou compartiment, unde le-au fost puse la dispoziţie două tipuri de surse de hrană. Unele conţineau hrană normală, celelalte conţineau o anume cantitate de alcool.

Fiecărui mascul de muscă i s-au oferit mostre din ambele tipuri de hrană.
Masculii din primul grup, cei care au apucat să se împerecheze, au ales hrana fără alcool, pe când frustraţii sexual din al doilea grup au preferat fără excepţie hrana cu alcool.

Cercetătorii au mai descoperit că o anumită substanţă, o neuropeptidă prezentă în creier, are un rol deosebit de important în cadrul preferinţei pentru alcool.

Sursa: Science Now

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase