Home » D:News » Simularea misiunii spre Marte ar putea fi realizată pe Staţia Spaţială Internaţională

Simularea misiunii spre Marte ar putea fi realizată pe Staţia Spaţială Internaţională

Publicat: 22.03.2012
Simularea misiunii spre Marte ar putea fi realizată pe Staţia Spaţială Internaţională
Staţia Spaţială Internaţională ar putea oferi condiţiile necesare pentru simularea unei misiuni de 500 de zile, pentru explorarea planetei Marte, anunţă NASA.

Simularea va fi modelată după programul rusesc, realizat la centrul de cercetare din Moscova, care a durat 520 de zile şi care a implicat 6 astronauţi.

În momentul actual, un astronaut care face parte din echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională nu petrece mai mult de 6 luni pe orbită, însă misiunea spre Marte va dura aproximativ 16 luni.

Deşi niciun astronaut NASA nu a petrecut mai mult de 7 luni în spaţiu, într-o singură misiune, recordul de rezistenţă a fost stabilit de un cosmonaut rus. La mijlocul anilor ’90, acesta a petrecut 14 luni pe staţia spaţială MIR.

Oficialităţile NASA au declarat că o simulare de asemenea amploare nu va avea loc mai curând de doi-trei ani. Deşi oamenii de ştiinţă au început deja să lucreze la proiect, misiunea va trebui să fie precedată de o serie de teste psihologice şi fizice. Totodată, NASA speră ca simularea de pe SSI să reprezinte o bază solidă pentru viitoarele misiuni care vor presupune călătorii spre alte planete.

Sursa: AP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase