Home » D:News » (P) Ciuc Natur Radler – limonadă şi bere într-o alchimie naturală

(P) Ciuc Natur Radler – limonadă şi bere într-o alchimie naturală

Publicat: 24.04.2012
(P) Ciuc Natur Radler – limonadă şi bere într-o alchimie naturală
Unele invenţii apar pur şi simplu din întâmplare. Cuptorul cu microunde, penicilina, stimulatorul cardiac sau şampania au venit pe lume în urma unor accidente fericite. Altele, cum ar fi telefonul, becul electric sau automobilul, au fost rezultatul unor ani lungi de studii şi de experimente.

Există însă şi invenţii care apar dintr-o mare nevoie, în care se amestecă şi-un bob de noroc. În cazul lui Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a-i mulţumi pe toţi. Norocul a fost că avea în pivniţă câteva mii de sticle de limonadă, lichid care nu prea se dovedise pe placul bavarezilor. Herr Kugler a amestecat limonada cu berea într-o proporţie de 50/50 la sută, oferind-o apoi spre degustare.

Cei aproape 13.000 de clienţi care s-au perindat de-a lungul acelei zile prin hanul Alm au apreciat noua băutură, pe care inventatorul a numit-o Radlermass (în germană, „Radler” înseamnă „ciclist”, iar „Mass” e denumirea populară a unui litru). Astăzi, sub denumirea prescurtată de „Radler”, acest amestec e savurat de milioane de consumatori de ambele sexe din întreaga lume, pe terasă ori la un picnic, în zilele toride de vară, sau acasă, după o masă copioasă.

Ciuc Natur Radler este PRIMUL RADLER ROMÂNESC, un amestec natural şi răcoritor de limonadă adevărată (63%) şi de bere (37%), propriu tradiţiei germane. Nu conţine conservanţi artificiali, şi potoleşte setea mai repede. Cea mai importantă calitate a noii băuturi e însă GUSTUL ei, calitate moştenită de la Ciuc Premium. Graţie gustului acidulat şi răcoritor, dulce-acrişor cu un uşor ton amărui, savoarea limonadei şi cea a berii se împletesc într-o armonie deplină.

De-a lungul istoriei, alchimiştii s-au străduit inutil să creeze aur din diferite amestecuri, Franz Xaver Kugler l-a găsit din prima încercare. De rezultatul acestei alchimii naturale a gustului se pot bucura astăzi toţi cei care beau un Ciuc Natur Radler.

www.consumaciucresponsabil.ro

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase