Prima pagină D:News

Autismul va putea fi identificat de la vârsta de doi ani

Redactia Descopera.ro | 06.26.2012 | ● Vizualizări: 483
Autismul va fi identificat încă de la vârsta de doi ani     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de medici americani din cadrul Boston’s Children Hospital a descoperit că scanarea creierului cu ajutorul electrozilor fixaţi pe scalp poate ajuta la diagnosticarea autismului la vârste fragede. Descoperirea reprezintă un pas foarte important în tratarea cu succes a acestei afecţiuni, din nefericire tot mai frecventă în zilele noastre.

În prezent, există peste 500.000 copii diagnosticaţi cu autism doar în Marea Britanie. În mod normal, persoanele care suferă de autism au mari dificultăţi în interacţiunea socială şi trăiesc închişi în proprile lumi. Autismul este foarte greu de diagnosticat şi poate trece nedetectat timp de ani de zile. Studiul medicilor americani a evidenţiat faptul că autismul poate fi detectat cu succes de la vârste fragede prin intermediul EEG (electroencefalografie).

Echipa de medici a descoperit un număr de 33 tipare EEG specifice, care sunt legate de prezenţa autismului. Cercetătorii au repetat analizele de zece ori asupra a două categorii de grupuri. Un grup cuprindea copii diagnosticaţi cu autism, iar celălalt era format din copii care nu prezentau niciun semn de autism.În peste 90% din cazuri, electroencefalograma a diagnosticat corect copii cu autism , chiar dacă micuţii aveau doar doi ani.

În prezent, echipa de medici studiază copii cu sindromul Asperger, o formă deosebită de autism. În mod normal, persoanele cu sindromul Asperger sunt mult mai inteligente decât oamenii obişnuiţi şi pot comunica mai uşor comparativ cu persoanele care suferă de alte tipuri de autism.

"Vom sprijini mereu orice fel de cercetări care ne vor ajuta să înţelegem şi să tratăm mai bine autismul. Într-un studiu recent, am descoperit că este dificil să identificăm autismul în circa 50% din cazuri. Sperăm că identificarea autismului cu ajutorul EEG se va perfecţiona pe viitor, iar identificarea acestei afecţiuni de la vârste fragede ne va ajuta să punem la punct noi metode de tratament", declară Caroline Hattersley, din cadrul National Autistic Society.

Sursa: BBC News