Home » D:News » Au fost surprinse primele imagini cu o femelă de leopard de zăpadă alături de puiul său (VIDEO)

Au fost surprinse primele imagini cu o femelă de leopard de zăpadă alături de puiul său (VIDEO)

Au fost surprinse primele imagini cu o femelă de leopard de zăpadă alături de puiul său (VIDEO)
Publicat: 16.07.2012
Pentru prima dată în istorie, cuibul unui leopard de zăpadă, un animal rar, a fost filmat în Mongolia. Mai exact, este vorba despre cuibul unei femele alături de puiul său.

Cercetătorii de la Snow Leopard Trust and Panthera, un ONG dedicat salvării felinelor sălbatice, au identificat două cuiburi ale secretosului animal în Munţii Tost din Mongolia.

„Am petrecut ani întregi încercând să aflăm când şi cum dau naştere leoparzii, câţi pui fac şi şansele de supravieţuire ale puilor acestora”, a explicat Tom McCarthy, reprezentat al ONG-ului. „Acesta este un moment excepţional în istoria eforturilor de conservare a naturii. După ani de efort, am obţinut o perspectivă rară asupra vieţii unui animal ce are nevoie de ajutorul nostru pentru a supravieţui în lumea de azi”, a adăugat McCarthy.

Cercetătorii au descoperit două cuiburi de leopard de zăpadă. Atunci când mamele au părăsit cuibul pentru a vâna, cercetătorii au cântărit, măsurat şi fotografiat puii, dotându-i cu cipuri minuscule pentru identificarea ulterioară.

Apoi, cercetătorii au monitorizat cuiburile pentru a se asigura că mamele puilor vor reveni. Acest lucru s-a întâmplat, cercetătorii concluzionând că acestea nu au detectat prezenţa lor.

Folosind o cameră montată pe un băţ extensibil, cercetătorul Orjan Johanssen a filmat un clip scurt cu o femelă şi puiul său aflaţi în cuib. Iată imaginile surprinse în premieră:

WWF avertizează că 30% din habitatul leoparzilor de zăpadă din Himalaya riscă să fie distrus în urma încălzirii globale. Leoparzii de zăpadă sunt deja clasificaţi drept o specie în pericol de dispariţie, populaţia lor fiind estimată la 4.000-6.500 de exemplare.

Sursa: UPI
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase