-
Stiinta Ce băutură ameliorează ''arsura'' cauzată de mâncărurile picante?
Responsabilă de senzaţia de arsură la nivelul papilelor gustative este capsaicina, o moleculă care se găseşte şi în ardeii iuţi.
› citeşte mai mult -
Stiinta De ce nu este bine să bei apă după ce ai mâncat picant? Ce lichid ar trebui să consumi - VIDEO
Dacă măcar o singură dată ai consumat alimente neaşteptat de piperate, condimentate sau picante ai simţit ce înseamnă "să-ţi ia gura foc".
› citeşte mai mult -
D:News Ardei de 200 de ori mai iuţi decât cei obişnuiţi, obţinuţi de cercetătorii buzoieni. Ce păţeşti dacă tai un asemenea ardei?
Ardei de 200 de ori mai iuţi decât cei obişnuiţi au fost obţinuţi, după aproape 20 de ani de studiu, de cercetătorii buzoieni, care spun că aceşti…
› citeşte mai mult -
D:News Care e legătura dintre durere, ardei iuţi şi durata vieţii?
Blocarea capacităţii corpului de a simţi durerea măreşte durata vieţii, iar una dintre modalităţile de a atenua durerea este consumul regulat…
› citeşte mai mult -
D:News Cei mai iuti ardei din lume
Recordul pentru cel mai arzator gust il detine un nou soi de ardei iuti, creat de un fermier britanic.
› citeşte mai mult