Home » Istorie » Pickles, patrupedul care i-a salvat pe britanici de ruşine chiar înainte de câştigarea Cupei Mondiale la Fotbal – VIDEO

Pickles, patrupedul care i-a salvat pe britanici de ruşine chiar înainte de câştigarea Cupei Mondiale la Fotbal – VIDEO

Pickles, patrupedul care i-a salvat pe britanici de ruşine chiar înainte de câştigarea Cupei Mondiale la Fotbal – VIDEO
Publicat: 01.05.2016
În 1966, britanicii au câştigat pentru prima şi, deocamdată, ultima oară acest trofeu.

Cu patru luni înainte ca Anglia să câştige Cupa Mondială, în 1966, un hoţ din Londra a furat trofeul. În timp ce Scotland Yard-ul nu reuşea sub nicio formă să găsească obiectul valoros, într-un final, un câine, pe nume ,,Pickles”, a rezolvat problema, salvându-i pe britanici de ruşine.

În dimineaţa zilei de 20 martie 1966, un bărbat din capitala engleză punea mâna pe ceea ce toţi fotbaliştii lumii încercau să obţină: cupa mondială la fotbal. Trofeul fusese expus atunci într-o expoziţie organizată în cadrul Westminster Central Hall din Londra şi se afla în administraţia companiei ,,Stanley Gibbons”, care s-a angajat să asigure obiectului valoros cea mai strictă pază posibilă. Se pare, însă, că nu şi-au putut respecta angajamentul, deoarece un hoţ a reuşit să sustragă cupa în valoare de 8.400 de dolari.

Iniţial, se părea că infractorul nu avea ca scop să obţină foarte mulţi bani, deoarece în clădirea respectivă se mai aflau timbre, care valorau nu mai puţin de 8,4 milioane de dolari. Cu toate acestea, după câteva zile, hoţul a cerut în schimbul obiectului pe care îl furase o răscumpărare de 42.000 de dolari. Bărbatul, care s-a recomandat sub numele ,,Jackson”, a ajuns, într-un final, la o înţelegere cu Joe Mears, preşedintele Asociaţiei Engleze de Fotbal, pentru a returna cupa, în schimbul sumei de bani cerute. În momentul în care cei doi s-au întâlnit, hoţul, pe numele său real Edward Betchely, a fost arestat, însă nu a vrut sub nicio formă să divulge locul în care a ascuns cupa.

La aproape o săptămână după ce cupa dispăruse, David Corbett, un tânăr din suburbia sudică a Londrei, ieşise la plimbare cu câinele său, Pickles. La un moment dat, animalul de companie a găsit un obiect înfăşurat în ziare, lângă roţile maşinii unuia dintre vecini. Iniţial, bărbatul a crezut că este vorba despre o bombă, însă când a desfăcut hârtiile, a putut descifra cuvintele ,,Câştigătorii din Uruguay” şi ,,Brazilia”. Acesta a fost momentul în care David şi-a dat seama că Pickles tocmai descoperise trofeul Campionatului Mondial de Fotbal.

Sursa: youtube.com/ richbolds

Tânărul a plecat atât de grăbit spre cea mai apropiată secţie de poliţie, încât a uitat că era încălţat cu papucii de casă. La început, poliţiştii nu au crezut ceea ce Corbett le spusese, însă un detectiv a fost chemat în ajutor, iar acesta a confirmat faptul că obiectul era, într-adevăr, cupa furată din Westminster Central Hall.

Datorită faptului că ajutase Anglia să scape de ruşine, Pickles a devenit, aproape peste noapte, un adevărat erou naţional. A apărut în numeroase show-uri de televiziune şi a primit rolul principal în filmul ,,The Spy with the Cold Nose”. Patrupedul era păzit 24 de ore din 24, de către agenţi special angajaţi cu acest scop. Pentru faptul că a returnat trofeul, Corbett a fost răsplătit cu suma de 16.000 de dolari.

Pentru fapta pe care a comis-o, Edward Betchely a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Înainte de a-şi ispăşi pedeapsa, infractorul a declarat că ,,Indiferent de sentinţa pe care o voi primi, sper ca Anglia să câştige Cupa Mondială”. Tocmai aşa s-a întâmplat. Pe data de 30 iulie 1966, echipa de fotbal a Angliei o învingea pe cea a RFG-ului cu scorul de 4-2, câştigând, astfel, mult disputatul trofeu.

La un an după acest eveniment, Pickles a murit. Pe mormântul săpat de David Corbett în curtea casei sale, se află şi acum o placă inscripţionată cu cuvintele: ,,Pickles, cel care a găsit Cupa Mondială din 1966″.

Sursa: history.com

Vă mai recomandăm şi: Papa Francisc a devenit personajul unei cărţi de benzi desenate

                                             Generalul care a pus capăt istoriei de 2000 de ani a Imperiului Chinez

                                          După 400 de ani, un manuscris al lui Newton a ieşit la iveală. Conţine reţeta ingredientului cheie pe care mulţi l-au căutat pentru obţinerea tinereţii VEŞNICE- FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase