Home » Istorie » Noaptea era prostituată, iar ziua vampir. Din rămăşiţele victimelor sale, Enriqueta Martí prepara ”remedii” pentru care bogaţii plăteau bani mulţi – FOTO

Noaptea era prostituată, iar ziua vampir. Din rămăşiţele victimelor sale, Enriqueta Martí prepara ”remedii” pentru care bogaţii plăteau bani mulţi – FOTO

Publicat: 18.09.2016
Oamenii legii nu i-au putut afla niciodată secretele.

La începutul secolului XX, Barcelona nu era tocmai oraşul în care ai fi vrut să locuieşti. Numărul locuitorilor crescuse extrem de mult faţă de perioadele anterioare, iar majoritatea noilor veniţi îşi găseau adăpost în El Chino (astăzi El Raval), cartierul considerat la acea vreme centrul pornografiei din întreaga Europă. Sclavia sexuală, violurile şi dispariţiile erau la ordinea zilei, iar cele mai vulnerabile victime erau copiii.

Nimeni nu şi-ar fi imaginat atunci că există un motiv de-a dreptul macabru pentru care cei mici lipseau fără a mai fi găsiţi vreodată. 

În acea perioadă, Enriqueta Martí, o femeie originară dintr-o provincie cunoscută pentru vrăjitorie din Cataluña, îşi făcea apariţia în Barcelona. Noaptea, ea practica prostituţia, iar în timpul zilei cerşea, impunându-le copiilor pe care îi întâlnea pe străzi să facă acelaşi lucru. 

Enriqueta Martí (Foto:biografiasdeasesinos.blogspot.com)

Cu timpul, Enriqueta a început să atragă copiii în locuinţa proprie pentru a-i ucide şi a le bea sângele. Mai mult decât atât, folosea grăsimea, sângele, părul şi oasele sfărâmate ale victimelor ei pentru a prepara ,,remedii” destinate tratării tuberculozei. Oamenii bogaţi plăteau sume imense de bani gândindu-se că poţiunile pe care el cumpărau îi puteau vindeca de această boală. 

Se presupune că Enriqueta a răpit şi a ucis un număr foarte mare de copii, pe parcursul a aproximativ 20 de ani. Într-un final, ea a fost arestată într-un apartament din El Raval. Atât aici, cât şi în celelalte apartamente în care femeia a locuit, criminaliştii au descoperit foarte puţine dovezi ale crimelor comise, motiv pentru care experţii nu se pot pronunţa dacă ea a fost sau nu ucigaşul cu cele mai multe victime din istoria Spaniei.

Angelita a fost una dintre fetiţele pe care poliţiştii spanioli au reuşit să le salveze din mâinile Enriquetei Martí (Foto:murderpedia.org)

Atunci când a fost prinsă, în 1912, femeia a mărturisit că vindea copii pedofililor, însă nu a dat numele niciunuia dintre clienţii săi. Tot atunci, Enriqueta a spus că a forţat o adolescentă de 17 ani să se prostitueze într-un bordel de pe strada Sabadell şi că ,,a ajutat” numeroase fete să facă avort. Deşi nu a recunoscut niciodată că a omorât pe cineva, ziarele de la acea vreme o acuzau că a răpit şi a ucis aproximativ 40 de copii în cartierul El Raval. 

Enriqueta nu a fost judecată niciodată pentru crimele pe care le-a comis. A fost, însă, arestată şi a petrecut aproape 1 an şi 3 luni în închisoare. Poliţiştii nu i-au aflat niciodată secretele, deoarece în după-amiaza zilei de 12 mai 1913 a fost ucisă de colegii ei de celulă. La scurt timp, a fost îngropată în secret, într-o groapă comună din Cementerio del Sudoeste. 

Sursa: thevintagenews.com

Vă mai recomandăm şi: 5 dintre cele mai cunoscute organizaţii criminale din istorie. Una dintre ele a organizat evenimentul care a dus la declanşarea Primului Război Mondial

                                              Îşi ucideau romanii fetele nou-născute? O descoperire elucidează misterul ”practicii barbare” – FOTO

                                            Ghidul cu instrucţiuni pentru uciderea japonezilor şi germanilor: ”O lovitură puternică în cap ar trebui să-i liniştească”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase