Home » Istorie » După ce autorităţile din New York au demolat 300 de clădiri de clăriri în scop de interes public, un bărbat a intrat în istorie cu cea mai mică proprietate

După ce autorităţile din New York au demolat 300 de clădiri de clăriri în scop de interes public, un bărbat a intrat în istorie cu cea mai mică proprietate

Publicat: 29.09.2016
La intersecţia străzilor Christopher şi Seventh Avenue, în faţa magazinului Village Cigars, există un mozaic triunghiular pe care scrie ,,Proprietatea Hess Estate, care nu a fost dedicată scopurilor publice''.

Pământul pe care se află mozaicul de 205 centimetri pătraţi face parte dintr-o proprietate mult mai mare ce i-a aparţinut lui David Hess. Aici, acesta deţinea o clădire rezidenţială numită Voorhis Apartment. În 1910, oficialităţile din oraş au decis construirea unei noi linii de metrou şi lăţirea stradală, ceea ce a însemnat demolarea a aproximativ 300 de clădiri din zonă, printre care şi Voorhis Apartment. 

După ce buldozerele şi-au făcut treaba, David Hess a realizat că mai deţinea o mică parcelă de pământ – un triunghi ce măsoară 65 de centimetri la bază şi 70 de centimetri pe ambele laturi. Atunci când autorităţile şi-au recunoscut greşeala, Hess a fost contactat pentru a-i fi înmânat ce a mai rămas din proprietatea sa. În 1922, Hess a placat mica proprietate ce i-a rămas cu textul care este prezent şi astăzi.

În 1938, proprietatea a fost vândută către magazinul Village Cigars pentru 1.000 de dolari. În prezent este cea mai mică proprietate din New York.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase