Home » Istorie » După ce autorităţile din New York au demolat 300 de clădiri de clăriri în scop de interes public, un bărbat a intrat în istorie cu cea mai mică proprietate

După ce autorităţile din New York au demolat 300 de clădiri de clăriri în scop de interes public, un bărbat a intrat în istorie cu cea mai mică proprietate

Oana Bujor 09.29.2016
La intersecţia străzilor Christopher şi Seventh Avenue, în faţa magazinului Village Cigars, există un mozaic triunghiular pe care scrie ,,Proprietatea Hess Estate, care nu a fost dedicată scopurilor publice''.

Pământul pe care se află mozaicul de 205 centimetri pătraţi face parte dintr-o proprietate mult mai mare ce i-a aparţinut lui David Hess. Aici, acesta deţinea o clădire rezidenţială numită Voorhis Apartment. În 1910, oficialităţile din oraş au decis construirea unei noi linii de metrou şi lăţirea stradală, ceea ce a însemnat demolarea a aproximativ 300 de clădiri din zonă, printre care şi Voorhis Apartment. 

După ce buldozerele şi-au făcut treaba, David Hess a realizat că mai deţinea o mică parcelă de pământ – un triunghi ce măsoară 65 de centimetri la bază şi 70 de centimetri pe ambele laturi. Atunci când autorităţile şi-au recunoscut greşeala, Hess a fost contactat pentru a-i fi înmânat ce a mai rămas din proprietatea sa. În 1922, Hess a placat mica proprietate ce i-a rămas cu textul care este prezent şi astăzi.

În 1938, proprietatea a fost vândută către magazinul Village Cigars pentru 1.000 de dolari. În prezent este cea mai mică proprietate din New York.

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: