Home » Istorie » Descoperire remarcabilă în Toscana. Dovedeşte partea înspăimântătoare a etruscilor

Descoperire remarcabilă în Toscana. Dovedeşte partea înspăimântătoare a etruscilor

Descoperire remarcabilă în Toscana. Dovedeşte partea înspăimântătoare a etruscilor
Publicat: 10.11.2016
Acest mormânt a fost descoperit în Populonia, o aşezare estruscă unică.

Săpăturile arheologice, realizate în partea centrală a Toscanei, au scos la lumină o parte înspăimântătoare a populaţiei etrusce, fiind descoperit un schelet ce datează de acum 2.500 de ani, încâtuşat la nivelul gâtului şi al încheieturilor.

Această descoperire pare să fie prima care prezintă un schelet încătuşat.

Acest mormânt a fost descoperit în Populonia, o aşezare estruscă unică. Aici, în subsolul nisipos, arheologii au găsit acest schelet care se presupune că a aparţinut unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani. Cătuşele care îi imobilizau picioarele cântăreau aproape  5 kg. „Acesta a murit când încă era încătuşat, iar imediat sub ceafă am observat că se află un punct negru, considerat ca fiind  o rămăşiţă a unui copac de care acesta a fost legat „, afirmă arheologul Giorgio Baratti, profesor la Universitatea din Milano. Acesta crede că acest bărbat a fost un prizonier sau un inculpat care a trebuit să suporte această pedeapsă.

Între secolele IV şi VI î.e.n. Populonia era cel mai important centru minier din zonă şi, tocmai de aceea, erau folosiţi sclavi, tocmai de aceea se consideră că acesta aparţinea acestei categorii.

Această descoperire relevă detalii importante cu privire la populaţia etruscă, care a început să înflorească în jurul anului 900 î.e.n şi care a dominat Italia timp de 5 secole. Între anii 300-100 î.e.n, au fost absorbiţi de către romani. Acest eveniment poate releva faptul că aceştia erau o populaţie crudă, iar mulţi savanţi sunt de părere că practicau şi ritualurile sacrificiilor umane. Săpături arheologice ce au avut loc între anii 1982 şi 2005 relevă asemenea ritualuri macabre, prin scoaterea la iveală a rămăşiţelor aflate într-un sit sacru din Tarquinia. Mulţi indivizi, printre care şi copii sau femei, erau decapitaţi, li se tăiau membrele sau erau şi abuzaţi psihic.

Sursa: Seeker

Citeşte şi:

Descoperire uriaşă a arheologilor. Unul dintre cele mai mari morminte mayaşe a ascuns până acum o surpriză

Un mozaic antic cu un ”schelet NESĂBUIT” îi uimeşte pe arheologi. Mesajul pe care îl transmite este şi mai surprinzător – FOTO

Descoperire surprinzătoare făcută în Israel, cu o vechime de 2.700 de ani. ”Şi atunci carbohidraţii erau foarte la modă”

Un mormânt misterios a fost descoperit în Grecia. ”Nu ştim dacă este îngropat în interiorul lui” – VIDEO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase